BILD: Copilotul Andreas Lubitz ar fi avut dezlipire de retina si se temea ca isi va pierde vederea

Ultima actualizare: 01-04-2015 07:02
Andreas Lubitz

Copilotul suspectat ca a prabusit avionul Germanwings in Alpii francezi ar fi avut dezlipire de retina, dar anchetatorii nu sunt siguri daca problemele lui oftalmologice au cauze fizice sau psihologice, a anuntat un cotidian german duminica.

Publicatia germana Bild am Sonntag a relatat ca anchetatorii au gasit dovezi ca Andreas Lubitz se temea ca isi va pierde vederea din cauza unei aparente dezlipiri de retina. Totusi, nu este clar daca aceasta problema avea o cauza organica sau psihosomatica, devreme ce exista probleme fizice provocate sau agravate de factorii posihologici precum stresul.

Anterior, cotidianul New York Times anuntase ca Lubitz avea probleme de vedere si se adresase unui medic, fara alte detalii.

Publicatia germana sustine, de asemenea, ca prietena lui Lubitz, profesoara de gimnaziu intr-un orasel de langa Dussseldorf, le-a spus recent elevilor ca asteapta un copil.

Un alt cotidian german, Welt am Sonntag, a afirmat ca anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Lubitz "numeroase medicamente" pentru tratarea "bolilor psihice". Tanarul, care suferea de o "depresie grava", era urmarit de "mai multi neurologi si psihiatri".

Vineri, Parchetul din Düsseldorf a declarat ca au fost gasite concedii medicale rupte de Andreas Lubitz. Nicio scrisoare de adio care sa dezvaluie un act premeditat nu a fost insa gasita.

Potrivit Bild si New York Times, tanarul suferea in plus de probleme de vedere, care ar fi pus sub semnul intrebarii capacitatea sa de a pilota avioane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO