Premierul Viktor Orban dă aproape 8300 de euro ajutor pentru o familie. Pentru ce sunt banii
Viktor Orban a adoptat o măsură specială de sprijin a economiei cu efect imediat și asupra confortului cetățenilor. Populația din Ungaria primește sprijin de câte 8.270 euro pentru renovarea locuinței.
„Familiile cu cel puţin un copil vor putea recupera jumătate din costurile lucrărilor de renovare, până la trei milioane de forinţi”, a declarat ministrul pentru Familie, Katalin Novak.
Sprjinul oferit de stat va acoperi costul lucrărilor pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei, renovarea băii sau bucătăriei, precum şi extinderea locuinţei. Novak a dat drept exemplu cazul unei familii cu un copil care ar putea cheltui şase milioane de forinţi pentru lucrări de renovare şi economisi trei milioane de forinţi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Măsura de sprijin a economiei afectată de pandemia de coronavirus vine la o săptămână după ce premierul Viktor Orban a anunţat că Ungaria va aplica o cotă redusă de TVA de 5% pentru proiectele de construcţii de locuinţe, până la finele lui 2022, în ideea de a susţine sectorul construcţiilor, arată agențiile Reuters și Agerpres.
Ungaria are cea mai mare cotă de TVA din UE de 27%, a mai aplicat o scădere a cotei TVA la 5% pentru proiectele de locuinţe începând din 2016 şi până la finele anului trecut.
Măsura a declanşat o explozie a construcției de locuințe în Budapesta, care a permis ca Ungaria să înregistreze ritmuri de creştere economică cuprinse între 4% şi 5%.
În al doilea trimestru al acestui an, economia ungară a înregistrat o contracţie de 13,6% în ritm anual, din cauza celor mai stricte măsuri de izolare din Europa Centrală, şi pe ansamblul acestui an ar putea să se contracte cu 5%-7%.
Renovarea clădirilor va îmbunătăţi calitatea vieţii pentru persoanele care trăiesc în clădiri şi utilizează clădirile, va reduce emisiile de gaze cu efect de seră din Europa, va stimula digitalizarea şi va îmbunătăţi reutilizarea şi reciclarea materialelor, apreciază Comisia Europeană.