Predicție alarmantă pentru 2050. Ce se va întâmpla cu 80% dintre orașele planetei
Este o vară nebună, în toată Europa. În Italia, 18 oameni au fost răniţi, după ce bucăți de gheață, de mărimea unei portocale, au "bombardat" oraşul Pescara, de la Adriatică.
Vijelia a venit după săptămâni de caniculă. Fenomenele periculoase din ultima vreme sunt semnul unor schimbări climatice de amploare, avertizează experţii.
Un nou studiu realizat în Elveţia atrage atenţia ca în 2050, la Londra va fi la fel de cald ca la Barcelona, iar locuitorii din Madrid vor năduși ca cei din Marrakech.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La Pescara, proiectilele de gheaţă, unele de mărimea unei portocale, au rănit inclusiv o femeie însărcinată. Victimele au ajuns la spital cu răni la cap, în principal contuzii și tăieturi.
Mai multe geamuri şi vitrine s-au făcut țăndări, însă și acoperișurile caselor sau maşinile au fost greu încercate de rafalele violente. După grindină a început furtuna.
''Orasul este de netrecut" - a declarat primarul Carlo Masci. "Toţi pompierii şi echipele consiliului muncipal sunt pe teren, dar nu avem sufieciente resurse pentru a face faţă urmărilor acestui fenomen extrordinar" - a mai spus oficialul care a activat un centru operaţional pentru situaţii de urgenţă.
80% dintre oraşele planetei vor suferi schimbări "frapante" ale climei până în 2050. Predicții pentru 2050
A fost rău şi la Milano Marittima, o staţiune aflată la 300 de kilometri nord de Pescara, în regiunea Romagna. O femeie a fost accidentată grav iar mai mulţi pini vechi de 200 de ani au fost doborâţi de o tornadă.
Pe de altă parte, continuă să se propage incendiile de vegetaţie din Sicilia, între oraşele Palermo şi Trapani.
Fenomenele extreme vor lua amploare, de la un an la altul. Un studiu făcut la Universitatea din Zurich arată că aproape 80% dintre oraşele planetei vor suferi schimbări "frapante" ale climei, iar restul se vor confrunta cu "noutăţi" meteorologice.
Europa va avea veri şi ierni mai calde, în medie cu 3,5 - 4,7 grade Celsius
În 2050, Londra vă fi la fel de călduroasă precum Barcelona, la Stockholm va fi ca la Budapesta, iar la Paris ca la Canberra.
Studiul a luat în calcul scenariul cel mai optimist al încălzirii globale, în care emisiile de dioxid de carbon se vor stabiliza până la mijlocul secolului, astfel încât temperatura medie a globului să nu crească peste 1,4 grade Celsius.
Sursa: Pro TV
Etichete: incendiu, tornada, furtuna, pescari, gheața, schimbari climatice,
Dată publicare:
11-07-2019 19:58