Imagini apocaliptice în Italia: grindină cât portocala, zeci de răniți, mașini distruse

Ultima actualizare: 11-07-2019 10:41

Vreme extremă în Italia. Grindină cu bucăți de gheață de mărimea unei portocale a "bombardat" Pescara, apoi, o furtună cu ploi diluviene a inundat orașul de la Adriatică.

Vijelia a venit după săptămâni de caniculă.

Imagini cu urgia din Pescara în galeria foto

Le Pescara, 18 persoane lovite de grindină, inclusiv o femeie însărcinată, au ajuns la spital cu răni la nivelul capului, în principal contuzii și tăieturi. Proiectilele de gheață au provocat stricăciuni serioase mașinilor.

Geamuri și vitrine au fost sparte, dar și acoperișurile caselor au fost greu încercate de rafalele violente căzute din cer.

După grindină a venit o furtună violentă cu ploaie.

Șuvoaiele s-au revărsat pe străzile oraşului situat pe coasta adriatica, în regiunea Abruzzo. "După grindina extrem de violenţă şi asemenea ploaie puternică oraşul este de netrecut" - a declarat primarul Carlo Masci.

"Toţi pompierii şi echipele consiliului muncipal sunt pe teren, dar nu avema sufieciente resurse pentru a face fata urmărilor acestui fenomen extrordinar" - a mai spus primarul, care a activat un centru operaţional pentru situaţii de urgenţă.

A fost o furtună violentă şi la Milano Marittima, o staţiune aflată la 300 de kilometri nord de Pescara, în regiunea Romagna. O femeie a fost accidentată grav, din cauza condiţiilor meteo, iar mai mulţi pini vechi de 200 de ani au fost doborâţi de o tornadă.

Pe de altă parte, continua să se propage incendiile de vegetaţie din Sicilia, pe suprafeţe intines intre oraşele Palermo şi Trapani. În sprijinul pompierilor au fost aduse şi avioane specializate în lupta cu focul, asanumitele bombardiere cu apa.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO