Povestea terifianta a unui reporter CBS. Batuta si agresata sexual in Egipt

×
Codul embed a fost copiat

Este “in sangele meu” sa vorbesc oamenilor despre proteste. Reporterul CBS a cerut expres sa se intoarca in Egipt, dupa ce fusese deportata inapoi in SUA. Din nefericire, a devenit acolo victima unui atac sexual violent.

Lara Logan a fost salvata de un grup de femei si 20 de soldati, au declarat reprezentantii televiziunii americane CBS.

Logan a fost atacata la numai o saptamana dupa ce a fost retinuta o noapte, impreuna cu echipa de filmare, de catre autoritatile egiptene, interogata si deportata inapoi la New York.

Teroarea arestului

Citește și
Mahmoud Ahmadinejad
Dupa Egipt, Iran. Manifestantii striga: "moarte dictatorului!"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București
“Nu am fost atacati de oameni iesiti din minti in Piata Tahrir. Am fost retinuti de armata egipteana”, a dezvaluit Lara Logan pentru site-ul revistei americane Esquire, inainte de a se intoarce din nou in mijlocul revolutiei egiptene si de a fi agresata sexual.

“Arestati, retinuti si interogati. Legati la ochi, incatusati, amenintati cu arma, soferul nostru batut. Acesta este regimul care ne-a arestat. Am fost acuzati ca suntem spioni israelieni. Am fost acuzati ca suntem agenti secreti. Am fost acuzati de tot ce se poate”, a declarat reporterul CBS.

Corespondentul televiziunii americane a spus si ca era “extem de bolnava” in momentul arestului si a trebuit sa se roage de soldati sa-i dea o perfuzie pentru a se hidrata.

In ciuda experientei traumatizante, Lara a spus ca s-a simtit obligata sa se intoarca in mijlocul evenimentelor.

“Pe de o parte simteam ca este o nebunie, dar pe alta parte am luat o decizie cantarita, rationala impreuna cu echipa mea”, a dezvaluit Lara Logan pentru esquire.com inainte de a se imbarca in avion si a se intoarce in Egipt, unde a fost atacata dupa numai o zi.

Teroarea atacului sexual

Lara se afla in Piata Tahrir si filma un material pentru emisiunea “60 minutes” (n.r. "60 de minute"), cand echipa de televiziune a fost inconjurata de 200 de persoane.

In nebunia creata, a fost separata de grup. “A fost incercuita, atacata sexual si batuta inainte sa fie salvata de un grup de femei si  20 de soldati egipteni. A reusit sa se intoarca la locul unde se afla echipa CBS, s-a intors la hotel si s-a imbarcat in primul zbor spre SUA, in dimineata urmatoare”, se arata intr-un comunicat de presa eliberat de CBS.

Cine este Lara Logan? 

 

In varsta de 39 de ani, Lara Logan este un reporter de televiziune american de origine sud-africana, cu o experienta vasta in zonele de conflict.

S-a aflat in Bagdad cand trupele americane au invadat orasul si a transmis live din Piata Firdos cand statuia lui Saddam Hussein a fost daramata. A acoperit pentru o perioada lunga de timp si razboiul din Afganistan.

Este casatorita si are un copil de doi ani.

140 de reporteri raniti sau morti pe scena conflictelor din Egipt

Lara, care inainte de a ajunge la CBS a lucrat pentru programul matinal de stiri al postului britanic de televiziune GMTV, este numai unul dintre cei 140 de corespondenti care au fost raniti sau ucisi incepand cu 30 ianuarie, data izbucnirii revolutiei egiptene, potrivit datelor facute publice de Comitetul pentru Siguranta Jurnalistilor.

Inainte de demisia presedintelui Hosni Mubarak, armata egipteana s-a vazut nevoita sa-i protejeze pe jurnalistii straini trimisi in Egipt, dupa ce mai multi dintre acestia au fost injunghiati, loviti cu pumnii si picioarele, intorsi la hotelurile unde erau cazati sub amenintarea armelor sau rapiti in propriile masini.

Suporterii lui Mubarak au acuzat membrii presei ca incurajeaza idei sau publica materiale pro-democratie.

In urma cu zece zile, corespondentul CNN Anderson Cooper a fost retras din Egipt dupa ce a fost agresat fizic. O tabara pro Mubarak, pe care Cooper a descris-o ca “iesita de sub control” si “satanica”, l-a atacat si l-a lovit in cap.

Katie Couric (foto 4), CBS, si Christiane Amanpour (foto 5 - impreuna cu fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak), ABC, au fost agresate, de asemenea. Un fotograf grec a fost injunghiat in picior. Iar Reuters a scris despre membrii unei echipe de televiziune luati la bataie in apropiere de Piata Tahrir, in timp ce filmau un material despre magazinele si bancile care au fost inchise in timpul violentelor.

Lara Logan se afla inca in spital in urma atacului sexual care a avut loc in data de 11 februarie, ziua demisiei presedintelui egiptean Hosni Mubarak.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Dupa Tunisia, Egipt, Algeria si Iran au loc proteste si in Bahrain
Dupa Tunisia, Egipt, Algeria si Iran au loc proteste si in Bahrain

Manifestatiile inseamna noi dureri de cap pentru Statele Unite, pentru ca Bahrainul este o tara aliata si gazduieste flota a V-a a marinei americane.

Dupa Egipt, Iran. Manifestantii striga:
Dupa Egipt, Iran. Manifestantii striga: "moarte dictatorului!"

Va fi Iranul noul Egipt? Intrebarea framanta serios marile cancelarii, dupa ce la Teheran, dar si in alte orase opozitia pare ca a reinviat, iar sute de oameni au fost arestati.

Egipt: Armata anunta dizolvarea Parlamentului si suspendarea Constitutiei
Egipt: Armata anunta dizolvarea Parlamentului si suspendarea Constitutiei

UPDATE: Armata egipteana, careia Hosni Mubarak i-a incredintat puterea atunci cand a demisionat, vineri, a anuntat dizolvarea celor doua Camere ale Parlamentului si suspendarea Constitutiei.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.