Vesti triste pentru gurmanzi: cel mai bun bucatar si-a inchis restaurantul

×
Codul embed a fost copiat

Exista insa si o veste buna: spaniolul renunta la milioanele de clienti ca sa se apuce de predat. Are de gand sa infiinteze o adevarata academie de gatit, accesibila oricui are o conexiune la internet.

Ferran Adria nu face mancare, ci o forma de arta culinara imbinata cu stiinta. Asa cum marii creatori de moda fac haute couture, el face haute cuisine. Restaurantul sau din Catalunia, El Bulli, a facut istorie.

De acolo, Ferran si discipolii sai au revolutionat notiunea de mancare. Restaurantul ar fi fost o mina de aur, daca Adria l-ar fi condus ca un om de afaceri si nu ca un artist. Anual, un milion de oameni incercau sa obtina o masa la El Bulli, dar numai cateva mii de norocosi erau primiti.

Restaurantul functiona doar cateva luni, iar rezervarile se faceau intr-o singura zi. Dupa ani de zile de excentricitati si experimente, Adria a fost nevoit sa capituleze in fata legilor economice si a anuntat ca inchide localul. El, insa, nu se pensioneaza.

Maestrul a anuntat ca El Bulli se va transforma intr-un "centru de creativitate culinara", o platforma digitala prin intermediul careia bucatarii de oriunde vor putea face schimb de secrete.

Citește și
Toba si carnati
Gastronomie romaneasca: branza gustoasa, muschiulet si carnati cu iz de fum
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

Ferran Adria si-a anuntat planurile la Madrid Fusion, congresul international al bucatarilor. Restaurantul sau va deveni fundatia El Bulli in luna iulie.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său
Citește și...
Cina de maxima securitate! O inchisoare din Italia, restaurant de succes
Cina de maxima securitate! O inchisoare din Italia, restaurant de succes

Satui de restaurantele si pizzeriile clasice, locuitorii Toscanei experimenteaza lucuri noi. Mai exact, o data pe luna pot cina intr-o inchisoare de maxima securitate.

Gastronomie romaneasca: branza gustoasa, muschiulet si carnati cu iz de fum
Gastronomie romaneasca: branza gustoasa, muschiulet si carnati cu iz de fum

Cine nu viseaza sa gaseasca asa ceva in camara. Si poate nu o sa credeti, dar din ce in ce mai multi au parte de asemenea bunatati.

Inca un record romanesc: friptura de 210 pui intr-o tigaie de 15 metri
Inca un record romanesc: friptura de 210 pui intr-o tigaie de 15 metri

De multe mai avem noi nevoie, insa la batut recorduri stam cel mai bine. De pilda v-ati gandit vreodata cati pui incap intr-o tigaie? Duminica, la Cluj-Napoca, bucatarii au demonstrat ca daca vasul are 15 metri in diametru pot frige lejer 210 zburatoare.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”
Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că nu se pune problema desfiinţării unor oficii poştale, aşa cum anunţase directorul Poştei Române.