Povestea profesoarei care nu le poate spune elevilor ei ce religie are: „Cuvântul evreu este o insultă”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 18:09
Data publicarii: Miercuri 28 Noiembrie 2018 17:59
Categorie: Internaţional
Profesoara hartuita la scoala

Numeroși profesori și elevi din Germania se confruntă zi de zi cu atitudini antisemite la școală. Sunt situații în care tinerii sunt nevoiți să se mute la alte școli, în timp ce dascălii își ascund religia, din cauză că directorii școlilor nu iau măsuri.

Un astfel de caz este cel al lui Rachel, profesoară la o școală din Berlin. Ea a considerat întotdeauna că este mai bine să își ascundă religia de elevii săi de liceu. Problemele au început, însă, în urmă cu câțiva ani, când i-a dezvăluit unui elev originea sa evreiască.

„Am găsit svastica desenată pe manualele lor, au început să deseneze imagini obscene pe tablă, alături de numele meu și au început să mă strige: ‘Hei, evreico’ în timpul orelor. A devenit mult mai greu să-mi fac meseria”, a mărturisit Rachel pentru CNN.

Când problemele au început, ea s-a dus la directorul școlii și apoi la poliție, pentru a reclama comportamentul inadecvat al elevilor săi, însă nimeni nu a luat-o în serios și nici nu a intervenit. După aceea, situația s-a înrăutățit, întrucât elevii percep Israelul ca pe un opresor al palestinienilor. De aceea, au început să îi adreseze mesaje antisemite.

În 2017, Rachel, al cărei nume a fost schimbat din motive de siguranță, a decis să se mute la o altă școală și unde a decis să nu mai comită eroarea anterioară și să își țină religia secretă.

O țară care „nu s-a vindecat”

CNN notează că, într-o țară care încă este „bântuită” de amintirea Holocaustului, incidentele antisemite de la ore scot în evidență că Germania „încă nu s-a vindecat.” În aceste condiții, unii elevi și profesori spun că sunt prinși între un val de antisemitism provenit de la extrema dreaptă și amenințările imigranților musulmani care sunt furioși pe statul Israel.

Neștiind cum să abordeze antisemitismul de la ore, mulți profesori evrei păstrează tăcerea cu privire la incidentele care apar la clasă. În încercarea de a le evita, aceștia își ascund religia de elevii lor, explică Marina Chernivsky, șefa unei organizații care oferă consiliere persoanelor și instituțiilor care sunt victimele antisemitismului.

Astfel, ea a origanizat un curs pentru a-i ajuta pe profesori să facă față mesajelor antisemite cu care se confruntă în timpul orelor. La acest curs au participat în jur de 20 de profesori de origine evreiască.

„Nu este normal să fii evreu în Germania, așa că antisemitismul este un subiect tabu”, a spus Chernivsky.

De exemplu, Michal Schwartze, o profesoară de istorie și politică din Frankfurt în vârstă de 42 de ani, și-a ascuns ani la rând religia față de elevii săi. Mai mult de atât, s-a simțit întotdeauna inconfortabil să le vorbească elevilor ei despre Holocaust, conflictul dintre Israel și Palestina sau despre antisemitismul din Europa, fără să fie sinceră cu ei.

„Nu le spun care e religia mea, dar le subliniez în mod clar că sunt personal afectată de asemenea subiecte”, a spus Michal Schwartze.

În urmă cu câțiva ani, ea a publicat un articol în ziarul școlii în care îi încuraja pe elevi să nu mai folosească cuvântul „evreu” ca pe o jignire. Gestul a făcut-o să se simtă vulnerabilă, însă femeia mărturisește că a ajutat-o deschiderea colegilor și directorului școlii, care „sunt interesați să prevină comportamentele antisemite.”

40% dintre tinerii din Germania nu știu nimic despre Holocaust

Potrivit Departamentului de Cercetare și Informare cu privire la Antisemitism (RIAS), numărul incidentelor în care sunt implicați profesori și elevi evrei în școlile din Berlin s-a dublat de la 15 la 30 în 2017, iar cifrele se mențin și în 2018.

De exemplu, o fată de 16 ani a fost hărțuită de colegii săi care i-au spus că „evreii trebuie gazați.” Totodată, un băiat de 14 ani a fost bătut și împușcat cu un pistol cu aer din cauză că este evreu, iar un student de la o școală internațională a fost rănit cu o țigară aprinsă. Cu toate acestea, reprezentanții RIAS notează că sunt multe incidente care rămân nesesizate.

lorian Matzschker, un tânăr de 19 ani, a mărturisit pentru CNN că în perioada liceului a fost nevoit să intre în școală pe o altă ușă, din cauza amenințărilor primite de la colegi.

„În calitate de evreu în Germania te simți atacat pe toate părțile. Nu putem avea încredere că Guvernul ne va proteja”, a povestit el.

Liceenii învață despre Holocaust în clasa a 9-a, în jurul vârstei de 14.15 ani, când află despre cum milioane de evrei au fost uciși de regimul nazist. Cu toate acestea, un studiu realizat de CNN arată că în jur de 40% dintre tinerii germani nu știu aproape nimic despre Holocaust.

„De obicei, Holocaustul este predat ca fiind ceva din trecut și care n-are legătură cu prezentul. Nu e suficient să meargă să vadă lagărele de concentrare și să spunem că s-a întâmplat în urmă cu mult timp și că acum Germania e bine. Drept urmare, elevii nu văd evreii ca pe niște persoane reale, care există, ci ca fiind parte din ceva ce s-a întâmplat în trecut”, a explicat Saraya Gomis, comisionar anti-discriminare al Departamentului pentru Educație, Familie și Tineret din Berlin.

Jurnaliștii CNN au discutat cu zeci de persoane, între care profesori, studenți și părinți de origine evreiască, cât și cu oficiali germani și activiști. Cu toții au vorbit despre o tendință a conducerii școlilor de a mușamaliza astfel de incidente.

„Dacă întrebi pe cineva care nu face parte din comunitatea evreiască dacă sunt porbleme cu antisemitismul în Germania, își vor spune că nu există așa ceva. Ei cred că evreii exagerează”, a spus Wenzel Michalski, tatăl unui băiat de 15 ani nevoit să se mute la altă școală, din cauză că era hărțuit de colegi, pe motiv că este evreu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Profesoara hartuita la scoala Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: CNN

Valul care „umbrește” Europa. Tot mai mulți europeni cred că evreii conduc lumea din umbră
Valul care „umbrește” Europa. Tot mai mulți europeni cred că evreii conduc lumea din umbră
Comitetul Evreiesc American: Oricare ar fi problema cu Iohannis, cu siguranţă antisemitismul nu e
Comitetul Evreiesc American: Oricare ar fi problema cu Iohannis, cu siguranţă antisemitismul nu e
Cel mai grav atac antisemit comis vreodată în SUA. Autorul riscă pedeapsa cu moartea
Cel mai grav atac antisemit comis vreodată în SUA. Autorul riscă pedeapsa cu moartea
Ce scrie BBC despre mesajele antisemite de pe casa lui Elie Wiesel, din Sighetu Marmaţiei
Ce scrie BBC despre mesajele antisemite de pe casa lui Elie Wiesel, din Sighetu Marmaţiei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Andruț Mihai Duma
Șofer român condamnat la 6 ani de închisoare și deportat din UK. Ce avea în camion
Inundații fără precedent în Iran. Sunt 21 de morți
Mesajul Ligii Arabe după ce Dăncilă a anunțat schimbarea ambasadei de la Tel Aviv
Legătura dintre sinuciderile a trei oameni într-o săptămână. Ce a postat o victimă pe Facebook
Reacția echipajului unui avion care a aterizat în orașul greșit. ”Vă rugăm să nu filmați”
Răsturnare de situație în cazul lui El Chapo. Ce cere Joaquin Guzman din închisoare
Lege europeană privind drepturile de autor
Ce efecte va avea asupra Google, Youtube și Facebook legea privind drepturile de autor
Nouă asistente dintr-o secție au rămas gravide în același timp. Explicația șefului
Gestul unei familii miliardare, după dezvăluirea unui secret ținut ascuns
Theresa May anunță data demisiei de la conducerea Guvernului. Care este condiția
Oficial rus, despre suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan: ”Un drum spre război”
Prăbușirile Boeing 737 Max: ce trebuia făcut, în 40 de secunde, pentru a evita dezastrul