Politia cere ajutor pentru prinderea "borfasului de la Wimbledon". A dat sute de spargeri si a furat 10 milioane de lire
Politistii britanici cer ajutorul pentru identificarea celui poreclit "borfasul de la Wimbledon". E vorba de un hot care a dat sute de spargeri intr-una dintre cele mai bogate suburbii ale Londrei.
Prada totala este estimata la cel putin 10 milioane de lire sterline. Printre victimele lui se numara si fostul star al tenisului Boris Becker. Autoritatile banuiesc ca individul a devenit dependent de adrenalina pe care i-o asigura jafurile.
Suntem in Wimbledon, suburbie exclusivista din sud-vestul Londrei, faimoasa pentru turneul de tenis organizat in fiecare vara, din 1877 incoace. Locuiesc aici celebritati si oameni instariti, protejati de sisteme de securitate sofisticate, garduri si paznici.
De-al locului pare sa fie insa si un hot atat de prolific, incat ar putea cumpara chiar una dintre casele pe care le jefuieste. Numai pe aceasta strada a spart 22 de case.
Patricia Watson, pagubita: "Urmareste atent cine vine, cine iese, cine are masina parcata, cine e plecat , iar sa te stii spionat in felul asta e partea cea mai ingrozitoare".
Recent pare sa-si fi ridicat singur stacheta si a dat lovituri mai mari. O camera de supraveghere l-a surprins cum a aruncat de la etajul unei case un seif, dupa care l-a recuperat dn curte si a plecat cu el.
Imaginile captate de alte camere i-au pus in evidenta o marca personala: o palarie pescareasca. De ce totusi nu se opreste din faradelegi ca sa se bucure de prada?
Un fost hot, care s-a pocait pentru faptele lui si acum ofera contra-cost bogatilor sfaturi pentru securizarea locuintelor, are o explicatie.
Richard Taylor, hot "reabilitat": "E vorba de doza de adrenalina, de o energie aparte. Este dependent de senzatia de a intra pe unde vrea fara sa fie prins. Si cu cat scapa de mai multe ori neprins cu atat dependenta lui creste. "
Ian Woods, corespondent Sky News: "Una dintre victime mi-a spus ca asiguratorii au refuzat s-o despagubeasca pentru ca hotul n-a lasat nicio urma, deci n-a putut dovedi faptele. Unii proprietari si-au suspectat mai intai partenerii, copiii adolescenti ori persoanele angajate sa le plimbe cainii ca au sustras bani ori obiecte de valoare, inainte sa descopere ca fusesera calcate de hot".