Peste jumătate dintre tinerii care trăiesc în Venezuela vor să fugă din țară. Principalul motiv, foametea
Peste jumătate dintre tinerii care trăiesc în Venezuela își doresc să se mute definitiv în străinătate, din cauza lipsurilor cu care se confruntă țara și a situației care s-a agravat pe parcursul anului 2017, potrivit unui sondaj.
Cândva, Venezuela era cea mai bogată țară din America Latină, însă acum se confruntă cu o criză politică și financiară, dominată de lipsa de alimente și de violențe. Din acest motiv, venezuelenii cu vârste între 15 și 29 de ani și-au pierdut speranțele că ar putea avea parte de un trai decent în țara lor, potrivit unui sondaj realizat de o firmă americană și publicat de The Guardian. Astfel, 53% dintre ei își doresc să părăsească definitiv țara.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Foametea cauzată de lipsa alimentelor este unul dintre efectele crizei cu care Venezuela se confruntă. Astfel, 45% dintre venezueleni au mărturisit că s-au aflat în situația în care nu și-au permis să cumpere mâncare, însă cel mai recent studiu arată că în această situație sunt 79% dintre oamenii care trăiesc în această țară.
„Vreau să plec pentru că salariile nu ne ajung ca să putem supraviețui. Prețurile alimentelor au crescut foarte mult și este imposibil să îmi păstrez afacerea. Am acumulat datorii încercând să o fac să funcționeze”, a precizat Oscar Dominguez, un tânăr de 27 de ani care încearcă să srângă bani pentru un bilet de avion.
În 2016, el era optimist că situația țării va fi una bună, astfel că și-a deschis un magazin alimentar, însă a fost nevoit să îl închidă în 2017. Deși și-ar fi dorit să ajungă în Australia, regimul strict al vizelor îl împiedică, astfel că a decis să plece în Chile.
Pentru cei care nu își permit un bilet de avion, soluția este să migreze spre Columbia și Brazilia, însă ambele țări au înăsprit controalele la graniță.
Pe de altă parte, venezuelenii cu vârste de peste 30 de ani nu se simt pregătiți să plece, doar o treime dintre ei visând la o viață nouă peste grainiță. Situația este și mai dramatică în rândul celor cu vârsta de peste 55 de ani, dintre care doar un sfert ar părăsi țara.
Potrivit sondajului, acestea sunt cele mai ridicate cifre din ultimii zece ani.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!