Persoanele care nu mai pot intra în SUA și Australia în urma epidemiei de coronavirus


Ultimul update: Sambata 01 Februarie 2020 10:28
Data publicarii: Sambata 01 Februarie 2020 09:57
Categorie: Stiri externe
coronavirus

SUA au anunţat mai multe măsuri excepţionale pentru a închide frontierele sau a impune carantină călătorilor care se întorc din China, şi mai ales din provincia Hubei, epicentrul epidemiei noului coronavirus, în funcţie dacă sunt sau nu americani.

Cu începere de duminică de la orele 22.00 GMT, autorităţile vor interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite a tuturor non-americanilor care au vizitat China în ultimele 14 zile, a anunţat ministrul sănătăţii, Alex Azar, în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

Pentru cetăţenii americani, o perioadă de carantină de până la două săptămâni, în clădiri special amenajate, le va fi impusă celor care au mers în provincia Hubei în ultimele 14 zile.

În ce îi priveşte pe americanii care se vin din altă provincie chineză decât Hubei, li se va cere o "carantină autoimpusă", cu supraveghere.

Membrii apropiaţi ai familei lor, precum şi rezidenţii permanenţi în Statele Unite vor fi supuşi aceluiaşi regim ca şi cetăţenii americani.

"Sunt măsuri preventive, riscul este scăzut în Statele Unite", a spus Alex Azar.

Toate zborurile dinspre China vor fi direcţionate spre şapte aeroporturi americane: New York JFK, Chicago, San Francisco, Seattle, Atlanta, Honolulu şi Los Angeles.

Australia interzice intrarea persoanelor nerezidente care sosesc din China

 

Australia a luat hotărârea de a interzice, începând de sâmbătă, intrarea pe teritoriul său a tuturor persoanelor nerezidente care sosesc din China, măsură luată ca parte a eforturilor de luptă contra epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP.

"Doar cetăţenii australieni, rezidenţii australieni, tutorii legali şi soţii sau soţiile acestora" vor primi permisiunea de a intra în ţară dacă sosesc din China, a anunţat premierul australian Scott Morrison.

"Persoanele care revin în ţară vor trebui să respecte o perioadă de izolare de 14 zile", a adăugat acesta.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Spania confirmă primul caz de infectare cu coronavirus. Bilanțul morților a crescut din nou
Câţi români sunt în acest moment în regiunea din China grav afectată de coronavirus
Un român din Italia, suspect de coronavirus. Anunțul MAE privind starea sa
VIDEO PROTVPLUS.RO