Peisajele dezolante după inundațiile violente care au lovit Grecia: 19 morți
Inundațiile violente, care au devastat zone întinse din apropierea Atenei, au lăsat în urmă peisaje dezolante. Imagini filmate din dronă arată amploarea pagubelor. Bilanțul a ajuns la 19 morți.
Tragedia ridică multe semne de întrebare în legătură cu lucrările de dezvoltare a infrastructurii din zonă, care au ignorat sistemele de evacuare a apei.
Cartiere întregi din apropiere de Atena sunt și acum îngropate sub ape și noroi, la 4 zile după ploile torențiale care au făcut prăpăd în zonă. Bilanțul morților a crescut la 19, după ce autoritățile au mai găsit 3 trupuri fără viață îngropate în mâl.
"Căutăm în continuare cel puțin 3 persoane dispărute" au anunțat reprezentanții echipelor de intervenție, dând de înțeles că bilanțul ar putea să crească.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Două trupuri ale unor bărbați de 35 și 55 de ani au fost recuperate din portul golfului Eleusis, de lângă orașul Mandra, la 25 de kilometri vest de Atena.
Un al treilea a fost descoperit pe străzile orașului. Autoritățile se tem și pentru soarta migranților neînregistrați care lucrau la fermele din zonă.
Inundațiile neobișnuit de puterice au lovit localitatea Mandra și împrejurimile ei la primele ore ale zilei de miercuri.
Torenții de apă și noroi au distrus două mii de case și magazinașe și au avariat alte 500 în Magara, orașul vecin.
Autoritățile de la Atena și organizațiile umanitare au trimis în zonă apă și mâncare.
În timp ce localnicii vorbesc despre un veritabil tsunami, experții spun că de vină pentru dezastru ar fi planurile de dezvoltare prost concepute și care au oferit condițiile pentru un dezastru iminent.
De exemplu, un proiect aprobat în 2016 ar fi trebuit să îmbunătățească starea sistemului de canalizare din zona, însă lucrările n-au început nici acum. Prefectura Atenei a anunțat că va cere fonduri europene pentru reconstrucția zonelor devastate.