Parintii uneia dintre victimele catastrofei din Ucraina au vizitat locul prabusirii avionului, in ciuda situatiei tensionate
Un cuplu australian, a carei unica fiica era pasagera a zborului MH17, a vizitat locul unde s-a prabusit avionul malaysian, intr-o zona aflata sub controlul separatistilor prorusi.
Jerzy Dyczynski si Angela Rudhart-Dyczynski sunt primele rude ale victimelor care au venit la locul unde s-a prabusit avionul, in pofida avertismentelor pe care le-au primit din partea Australiei.
Fiica lor, de 25 de ani, era una dintre cele 298 de persoane de la bordul zborului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines care s-a prabusit pe 17 iulie in estul Ucrainei, doborat de o racheta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ultima escala a Fatimei, care studia ingineria aeronautică si dorea sa devina pilot, urma sa fie Australia, unde se ducea sa-si vada parintii.
"Era atat de plina de viata", isi aminteste mama ei in timp ce merge pe pamantul ars - in zona principală în care s-a prăbuşit avionul - acoperit în continuare de fragmente.
Izbucnind în lacrimi, cuplul a depus un buchet imens de flori.
Jerzy Dyczynski, purtând un tricou alb pe care era imprimată o imagine cu fiica sa, a declarat pentru presa australiană că încă mai speră să-şi găsească fiica în viaţă.
Australia a plătit un tribut mare în catastrofa aeriană, 28 de cetăţeni şi nouă rezidenţi permanenţi aflându-se printre victime.
Familiilor lor vor putea să se deplaseze în Olanda, unde au sosit primele rămăşiţe, pentru a le aduce înapoi în ţara de origine, anunţa miercuri premierul australian Tony Abbott.
Canberra a trimis vineri încă 100 de poliţişti australieni, alături de cei 90 deja prezenţi la faţa locului, cu scopul de a participa la o misiune internaţională menită să păzească locul prăbuşirii avionului şi să se asigure că sunt recuperate toate cadavrele.
Mobilizarea acestei misiuni urmează să fie ratificată printr-un vot de către Parlamentul ucrainean, într-o sesiune extraordinară, cu uşile închise, prevăzută joi.
Separatiştii le-au transmis deja inspectorilor OSCE că nu vor accepta mai mult de 35 de străini la faţa locului.