Catastrofa aviatica din Ucraina: Fermierii au inceput sa intre cu utilajele pe camp, fara sa le pese de ramasite si dovezi


Ultimul update: Luni 28 Iulie 2014 07:10
Data publicarii: Vineri 25 Iulie 2014 20:25
Categorie: Stiri externe

"Sa lasam deoparte politica si acuzatiile! Principala noastra grija este sa ne aducem mortii acasa din Ucraina!" Este apelul ferm lansat de premierul Australiei, tara care plange 27 de victime in catastrofa aviatica din Ucraina.

Specialistii olandezi incep sambata o ancheta la locul tragediei. Ei vor fi insotiti de jandarmi neinarmati. Asta dupa ce anchetatorii ucraineni au fost goniti de rebelii prorusi, care le-ar fi si confiscat echipamente. Australia a trimis, de asemenea, 90 de politisti. La fata locului continua sa fie descoperite, de localnici si jurnalisti, resturi ale epavei si fragmente umane. Nu doar soarele si animalele salbatice ameninta ramasitele victimelor. Fermierii au inceput sa intre cu utilajele pe camp pentru a-si strange recolta.

Din pacate, nici macar amploarea tragediei din Ucraina nu a impiedicat lipsa de compasiune. O ucraineanca a postat pe Instagram fotografia unui tub de rimel cu precizarea: "Mascara de la Amsterdam. Luat de pe camp. Intelegeti ce vreau sa spun". Tanara a explicat ca i l-a daruit unul dintre rebelii care au cotrobait prin lucrurile personale ale victimelor. O englezoiaca a fost silita sa ceara anularea cardului de credit al sotului ei, pasager al avionului, cand a aflat ca acesta fusese folosit dupa accident. Iar la telefoanele altor victime au raspuns niste straini care le-au furat de pe camp.

La Kiev, in schimb, situatia politica ramane tulbure. Presedintele Petro Porosenko a cerut Parlamentului sa respinga, prin vot, demisia premierului Arseni Iateniuk si a guvernului sau. "Dizolvarea coalitiei parlamentare nu este un motiv pentru demisia executivului. Este cel mai nepotrivit moment pentru agravarea instabilitatii politice", a argumentat seful statului. Pana cand impasul va fi transat, vicepremierul Volodimir Groismann a fost numit premier interimar.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO