Parcul de distractii de unde iesi batut, muscat si injurat. Ce se intampla cu vizitatorii care indraznesc sa protesteze

Dată publicare: 30-01-2015 16:53
Dată actualizare: 02-02-2015 07:09


parc distractii Soviet Bunker Lituania

Nostalgicii gulagului comunist pot retrai pe pielea lor epoca preferata intr-un loc special amenjat din Lituania

 Daca pentru iubitorii desenelor animate exista Disneyland, pentru cei care iubesc comunismul exista un soi de “Gulagland”. A fost deschis acum cativa ani in Lituania, intr-o fosta baza militara sovietica, la 25 de kilometri de Vilnius, si este un fel de parc de distractii – daca vi se pare distractiv sa traiti trei ore in regim de lagar.

Botezat “Soviet Bunker” de creatorul sau, un intreprinzator lituanian, parcul de distractii le ofera turistilor o experienta unica: sunt imbracati in haine de detinuti si trimisi la 6 metri sub pamant, intr-un labirint de coridoare cu aer de puscarie. Iar aici, sunt injurati si brutalizati de personalul parcului, care tine locul gardienilor. Daca indraznesc sa se opuna, paznicii pot chiar sa asmuta pe ei un dulau ciobanesc german, special antrenat.

Turistii risca si sa fie supusi la torturi usoare – de exemplu, sunt dezbracati pana la brau si li se pune pe umeri o capra muiata in alcool si aprinsa cu bricheta, dupa cum relateaza un reporter de la Guardian. Cei mai nesupusi pot chiar sa fie trimisi la munca fortata. Din fericire, experienta dureaza numai doua ore, la sfarsitul carora se pune masa, se bea vodca si se canta cantece sovietice de tabara. Un bilet costa intre 10 si 50 de euro, in functie de marimea grupului de turisti, si parcul e printre cele mai vizitate.

Nu e singura atractie de acest gen din Lituania. In oraselul Druskininkai, un alt intreprinzator lituanian a deschis un parc in care a adunat statui ale liderilor sovietici, dar si diverse obiecte care amintesc de regimul stalinist. In perioada 1940-1953, sute de mii de locuitori ai tarilor baltice au fost deportati iar Lituania a fost scena unui sangeros razboi de guerilla intre partizanii locali si fortele sovietice de ocupatie in care zeci de mii de oameni si-au pierdut vietile.

 

 

Foto: Sovietinis bunkeris

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO