Papa Francisc: „Oamenii cu tendințe homosexuale să nu fie acceptați”


Ultimul update: Duminica 02 Decembrie 2018 13:33
Data publicarii: Duminica 02 Decembrie 2018 13:22
Categorie: Stiri externe
Papa Francisc

Papa Francisc și-a exprimat, sâmbătă, îngrijorarea cu privire la „problema serioasă” a homosexualității.

„Problema homosexualităţii este una foarte serioasă care trebuie discutată cu candidaţii de la început”, a declarat suveranul pontif într-un interviu publicat sâmbătă, conform The Guardian.

În opinia sa, „homosexualitatea este la modă”, ceea ce îi stârnește îngrijorarea.

„În societăţile noastre pare că homosexualitatea este la modă şi acea mentalitate influenţează şi viaţa bisericii. Este ceva de care sunt îngrijorat, pentru că poate la un moment dat nu a primit atât de multă atenţie”, afirmă el în carte, o transcriere a unui interviu care va fi publicat în 10 limbi, conform News.ro.

Biserica Catolică vede homosexualitatea ca fiind un păcat. Viziunea suveranului pontif privind homosexualitatea nu este una nouă. Un ordin privind pregătirea preoţilor Bisericii Romano-Catolice din 2016 subliniază importanţa abstinenţei sexuale şi interzice persoanelor gay sau celor care susţin „cultura gay” să facă parte din Biserică.

Interzicerea persoanelor cu tendinţe homosexuale de către Biserica Catolică a început în 2005.

„Se poate ca atunci să nu îşi arate tendinţele, dar apoi pot ieşi la iveală. În viaţa de preot, nu este loc pentru acest tip de afecţiune. Drept urmare, biserica recomandă ca oamenii cu astfel de tendinţe să nu fie acceptaţi”, a adăugat Papa Francisc.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO