Papa Francisc amână o nouă conferință, din cauza epidemiei de coronavirus

Ultima actualizare: 03-03-2020 17:09
papa francisc
Getty

O a doua conferinţă internaţională care urma să fie organizată cu participarea papei Francisc a fost amânată din cauza epidemiei cauzate pe plan mondial de noul tip de coronavirus, au anunţat marţi reprezentanţi ai Vaticanului.

Întâlnirea liderilor politici, culturali şi religioşi ai lumii pentru a semna "Un pact global pentru educaţie", ce urma să se desfăşoare la Vatican în perioada 10-17 mai, a fost reprogramată pentru intervalul 11-18 octombrie, potrivit Agerpres.

Duminică, o altă conferinţă internaţională, ce viza starea economiei mondiale şi ar fi trebuit să aibă loc cu participarea papei Francisc în oraşul italian Assisi, a fost amânată pentru luna noiembrie.

În ambele cazuri, organizatorii au spus că luat aceste decizii pentru că era posibil ca mulţi dintre participanţi să nu poată să călătorească în Italia. Participanţi din peste 100 de ţări erau aşteptaţi la ambele evenimente.

Italia este ţara cel mai grav afectată în Europa de noul tip de coronavirus, iar anumite companii aeriene şi-au redus sau anulat cursele spre şi dinspre aeroporturile italiene.

Bilanţul deceselor din Italia cauzate de Covid-19 a urcat luni la 52, iar numărul cazurilor confirmate a trecut pragul de 2.000 de persoane.

Papa Francisc, testat pentru coronavirus

 

Papa Francisc, care şi-a anulat participarea la o tradiţională reculegere spirituală de şase zile din Postul Paştelui pentru prima dată de când a devenit liderul spiritual al Bisericii Catolice, întrucât este afectat de o răceală, a fost testat negativ pentru coronavirus.

Suveranul pontif, în vârstă de 83 de ani, căruia medicii argentinieni i-au extirpat o parte dintr-un plămân în tinereţe din cauza unei afecţiuni respiratorii, şi-a anulat majoritatea audienţelor de săptămâna trecută şi urmează să apară în public în ziua de duminică.

Papa Francisc are programată o vizită în Malta, care ar trebui să înceapă pe 31 mai.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO