Mărturisirile celor care s-au vindecat de coronavirus. ''Simțeam că am fost în iad''

Ultima actualizare: 03-03-2020 16:57
coronavirus
Getty

Deși coronavirusul a infectat peste 90.000 de oameni și a omorât peste 3.000, există și persoane care au reușit să înfrângă virusul, fiind declarați vindecați.

Unii dintre aceștia au ales să vorbească despre traumele prin care au trecut în timpul în care au fost infectați cu COVID-19.

Printre aceștia este și cazul Juliei, o femeie de 53 de ani din Singapore, potrivit BBC.

Aceasta povestește că la inceptul perioadei de infectare a fost asimptomatică.

„Nu avem nimic, nici nu tușeam. În noaptea de 7 februarie m-am trezit din somn și simțeam cum camera se învârte cu mine”, povestește Julie.

A doua zi a fost diagnosticată cu coronavirus și plasată în izolare, la spital.

Femeia a povestit despre simptomele pe care le-a avut: „Simțeam că plămânii mei erau suprasolicitați, făceam eforturi să pot respira. Îmi era greu să ajung din pat la baie.''

După 9 zile de la testul pozitiv, femeia a fost externată. Medicii spun că s-a vindecat complet.

Ea spune însă că nu știe ce impact va avea boala asupra ei, pe termen lung, dar că acum simte că obosește mai repede și că i se taie respirația dacă merge mult.

„Cred că este doar o gripă, dar despre care a ajuns să vorbească toată lumea. Oamenii sunt îngrijorați pentru că nu știu nimic sau foarte puțin despre ea”, spune Julie.

Povestea unui tânăr de 21 de ani

 

Tiger Ye, un tânăr de 21 de ani din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a povestit cum el și familia sa s-au îmbolnăvit și apoi s-au vindecat, potrivit The Guardian.

„În 17 ianuarie au început să mă doară toți mușchii. Poate că aveam și puțină febră. Am luat niște pastile de răceală, pentru că am crezut că despre asta e vorba”, spune el.

Acesta nu știe cum a fost infectat cu coronavirus. Spune că mânca întotdeauna în același loc, nu mergea mult pe jos, pentru că era frig, și după cursuri mergea direct acasă..

Acesta povestește că a ajuns la spital după 2 zile de la apariția primelor simptome.

„Spitalul era deja plin cu pacienți. Am văzut pentru prima dată medici în costume sepciale, așa cum mai văzusem doar în documentarele despre SARS, și mi-am dat seama că ceva se întâmplă”, a transmis el.

Tânărul povestește că i-au fost făcute mai multe analize și o tomografie, ce a arătat că avea plămânii afectați, dar nu a fost însă internat în spital.

A început să ia mai multe medicamente prescrise de medici, dar s-a tratat acasă. Cu toate acestea starea acestuia s-a înrăutățit.

„Perioada 21-26 ianuarie a fost cea mai grea. Tușeam atât de tare, încât mă dureau stomacul și spatele. Au fost unele dintre cele mai rele zile din viața mea. Simțeam că am fost în iad și înapoi”, spune el.

Tiger Ye a fost declarat vindecat în 7 februarie, după ce două teste consecutive au ieșit negative. Și membrii familiei sale s-au vindecat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO