Papa Francisc a fost testat pentru coronavirus. Care e rezultatul

Ultima actualizare: 03-03-2020 10:02
papa francisc
Getty

Papa Francisc a fost testat pentru coronavirus, după ce și-a anulat o călătorie spirituală de o săptămână din cauza unei răceli.

Rezultatul testului a fost negativ, conform ziarului italian Il Messaggero, citat de Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, nu a comentat momentan informațiile apărute în presă.

Liderul Bisericii Romano-Catolice, în vârstă de 83 de ani, și-a anulat mai multe angajamente în cursul săptămânii trecute.

Papa Francisc, care a suferit în urmă cu zeci de ani o operație prin care i-a fost extirpată o bucată de plămân, a anulat o călătorie spiritual de o săptămână pe care trebuia să o facă cu mai mulți oficiali de la Vatican.

Suveranul Pontif s-a îmbolnăvit în perioada în care Italia este grav afectată de coronavirus, ceea ce a generat suspiciuni cu privire la starea lui de sănătate.

Papa Francisc a apărut duminică pentru prima oară în public după "o uşoară indispoziţie" anunţată de Vatican.

Suveranul pontif şi-a făcut apariţia la o fereastră a Palatului Apostolic din Vatican pentru a se adresa miilor de credincioşi reuniţi în piaţa Sfântul Petru cu ocazia mesajului şi binecuvântării papale din fiecare duminică.

Aceasta a fost prima apariţie publică a papei Francisc după slujba organizată de Miercurea Cenuşii la Roma, pe durata căreia înaltul prelat a tuşit şi a strănutat de mai multe ori.

În timpul mesajului său rostit duminică de la fereastra Palatului Apostolic, papa Francisc a mai tuşit de câteva ori şi părea că avea căile nazale înfundate.

Cel puțin 52 de persoane au murit în Italia din cauza epidemiei de coronavirus și peste 2.000 de persoane au fost infectate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO