Panica, evacuari si intarzieri pe Aeroportul International JFK din New York. Alarma s-a dat in urma unor informatii false

Dată publicare: 15-08-2016 07:10
Dată actualizare: 18-08-2016 07:09


Alerta pe aeroportul JFK, unul dintre cele mai mari din Statele Unite ale Americii.

Politia a inceput duminica noaptea sa ancheteze rapoarte privind focuri de arma pe aeroportul John F. Kennedy din New York. Nu s-au inregistrat victime, nici arestari, transmite Reuters.

Panica, evacuari si intarzieri importante au fost declansate pe principalul aeroport din New York, in urma unor informatii "nefondate" despre focuri de arma, relateaza AFP, citata de Agerpres.

A fost evacuat terminalul nr. 8 al aeroportului, dupa ce politia a primit mai multe apeluri privind presupusul incident. Evacuarea a fost o masura de precautie, a explicat pentru CNN Joe Pentangelo, purtator de cuvant al Autoritatii Portuare din New York si New Jersey, operatorul aeroportului.

Un purtator de cuvant, Joe Pentangelo, a declarat ca Autoritatea a primit informatii "nefondate" despre focuri de arma.

O oprire la sol a fost in vigoare pana la ora locala 12.30 (7.30, ora Romaniei) din motive de "securitate", a anuntat Administratia Aviatiei Civile (FAA).

La momentul respectiv, seful Diviziei pentru Operatiuni Speciale din cadrul Departamentului Politiei din New York Harry Wedin a anuntat ca toate terminalele au fost "verificate si declarate sigure".

Inregistrari video si fotografii postate in retelele sociale arata sute de oameni iesind din terminalul respectiv.

 

 

Agentia Xinhua anuntase, fara a preciza sursa informatiei, ca toate zborurile de pe aeroport au fost anulate.

Un corespondent de presa - Sherwin Bryce-Pease de la South African Broadcasting Corporation, cu sediul la New York, a declarat insa agentiei Reuters ca zborul Norwegian Airlines de la Paris a aterizat putin inainte de ora locala 22 (5 ora Romaniei) si ca "din cabina pilotilor nu ni s-a spus nimic. Doar ca prima poarta va fi disponibila la o ora si 15 minute dupa aterizare - un anunt intampinat cu oftaturi uriase".


VIDEO PROTVPLUS.RO