Organizatia terorista in care femeile se "lupta" pentru a deveni kamikaze. "Toate fetele strigau EU! EU!"


Ultimul update: Vineri 15 Aprilie 2016 07:29
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2016 12:13
Categorie: Stiri externe
Boko Haram

"Veneau sa ne aleaga si ne intrebau cine vrea sa comita un atac sinucigas cu bomba. Iar fetele strigau toate: eu, eu, eu.", povestesc femeile.

Marturia cutremuratoare apartine unei tinere refugiate, de 16 ani, care a reusit sa scape din ghearele teroristilor Boko Haram, cea mai sangeroasa grupare terorista a momentului.

Femeile rapite de teroristi se "bat" pe sansa de a se arunca in aer, scrie CNN, nu pentru ca au fost spalate pe creier de catre cei care au capturat-o, ci pentru ca asta e singura lor sansa sa scape de foame si abuzuri sexuale.

"Este doar pentru ca isi doresc sa fuga de Boko Haram. Daca li se da o bomba, poate ca vor intalni soldati si vor putea sa le spuna asta, astfel incat sa scape de bomba si sa fuga", spune Fati.

Tanara a mai povestit si prin ororile la care a fost supusa de catre teroristi. Dupa ce a fost violata pentru prima oara, violatorul ei i-a oferit un dar de nunta - o rochie si o esarfa, pe care sa le poarte in urmatorii doi ani cat timp va fi sub controlul lui. Ea a mai spus ca a intalnit fete mai tinere decat ea in fortareata Boko Haram din padurea Sambisa, rapite de la familiile lor si abuzate de cei care se auto-proclama sotii lor.

"Erau atatea fete rapite acolo, nu le puteam numara", a spus ea.

Printre ele s-ar afla si multe dintre cele peste 270 de eleve rapite din Nigeria in aprilie 2014, moment care a socat o lume intreaga si a declansat o campanie ampla pe retelele de socializare numita #BringBackOurGirls.

Fati traieste acum intr-o tabara de refugiati din Camerun. Insa in padurea Sambisa, multe alte tinere se ofera sa moara, doar ca sa aiba o mica sansa sa supravietuiasca.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO