Tara in care peste 20.000 de femei casnice s-au sinucis in 2014. Adevarul ingrozitor din spatele acestei statistici

12-04-2016 10:38


femei indiene

Peste 20.000 de femei casnice din India si-au luat viata anul trecut, cu 350% mai multe decat numarul de fermieri care au ales sa recurga la acest gest extrem.

Cu toate acestea, cazurile femeilor nu ajung niciodata pe primele pagini ale ziarelor, spre deosebire de cazurile fermierilor, tratate in presa cu multa atentie.

Potrivit statisticilor, peste 20.000 de femei s-au sinucis in India in fiecare an din 1997 pana in prezent. In 2009, numarul a atins cea mai mare valoare, si anume de 25.092 de decese. Desi in toata lumea riscul de sinucideri este mai mic la persoanele casatorite, India face o mare exceptie.

Sociologii au incercat sa gaseasca explicatii pentru acest fenomen si au ajuns la concluzia ca de vina este transformarea sociala care are loc in prezent in viata de familie din India.

In primul rand, multe femei inca sunt fortate de catre parinti sa se casatoreasca, potrivit BBC. "Ele au vise si aspiratii, dar de cele mai multe ori nu au soti care sa le sustina. Sunt prinse intr-un sistem social dificil", explica Mr Mayer, autorul studiului "Sinucidere si Societate in India”.

De asemenea, exista multe conflicte intre sotii si parinti, iar relatiile dintre "soacre slab educate si nurori cu o gandire mai deschisa" reprezinta o sursa de tensiune.

Kalpana Sharma, cercetator si jurnalist, sustine ca lipsa mediatizarii se datoreaza “invizibilitatii genului” in media indiana. Povestea “nevestelor disperatie” din India, trebuie sa fie cercetata si explicata de urgenta, mai sustine Mr Mayer.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO