Ordinul dat de Donald Trump după atacul din New York, soldat cu 8 morți și 11 răniți
Donald Trump a anunţat că a ordonat o consolidare a programului de verificare a străinilor care vor să intre pe teritoriul Statelor Unite în urma atentatului de la New York, relatează AFP.
”Tocmai am ordonat (Departamentului) Securităţii Interne să ne consolideze programul de verificare, deja extrem”, a scris Trump marţi seara pe Twitter.
”Să fii politic corect este bine, dar nu cu privire la asta!”, a adăugat el.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Trump a anunţat în mai multe rânduri, prin mesaje postate pe Twitter, că interzice prin decret intrarea în Statele Unite a cetăţenilor mai multor ţări şi a tuturor refugiaţilor.
Aceste decizii au fost atacate în mod sistematic în justiţie.
Curtea Supremă a autorizat până la urmă, în iunie, o implementare parţială, care urmează să lase timp oficialilor din cadrul serviciilor de imigraţie americane să revizuiască procedurile şi metodele de verificare a antecedentelor călătorilor.
Săptămâna trecută, Casa Albă a anunţat că Statele Unite vor accepta din nou refugiaţi, după patru luni de suspendare foarte controversată - cu excepţia celor care provin din 11 ţări considerate ”de mare risc”, marea majoritate cu populaţie majoritar musulmană.
În afara decretului cu privire la imigraţie, care a provocat numeroase controverse, Statele Unite cer de săptămâna trecută companiilor aeriene care operează zboruri către Statele Unite să impună controale se securitate mai stricte.
Presa internațională a relatat că autorul atentatului este Sayfullo Habibullaevic Saipov, cetățean uzbec, 29 de ani, care a sosit în SUA în 2010 și figura în arhivele poliției pentru două delicte rutiere. Bărbatul locuia legal în SUA și lucra ca șofer pentru Uber.
Atentatul soldat cu cel puțin 8 morți și 11 răniți este cel mai grav atac din New York, după 11 septembrie 2001.