Biblia, contrazisa de o descoperire recenta din sudul Israelului. Ce ar putea schimba istoria

Ultima actualizare: 24-10-2012 12:42
Gath

Cativa arheologi au descoperit in sudul Israelului o metropola veche de 3.000 de ani, care ar putea schimba anumite aspecte din Biblie.Este vorba despre un oras locuit de filisteni, despre care  Biblia spune ca au fost cei mai aprigi dusmani ai evreilor.

Orasul a devenit cunoscut datorita unui anumit locuitor, si anume uriasul Goliat, cel invins de tanarul David cu ajutorul unei prastii.

Lista completa a autobuzelor RATB care circula NOAPTEA. Vezi traseele si intervalele curselor

In metropola descoperita de arheologi, numita Gath, s-au gasit ramasitele unei structuri mari, posibil un templu, cu doua coloane.

Romania intra in zodia Cuptorului de maine

Descoperirea reflecta faptul ca povestea lui Goliat, prezentata in Biblie, reprezenta realitatea geopolitica a acelor timpuri. Confruntarile dintre filisteni si evrei fiind foarte violente.

De 15 ani peste 100 de arheologi din intreaga lume lucreaza la dezgroparea relicvelor din Israel.

Greuceanu si Eminescu pentru educatori. Subiecte mai grele ca la BAC? Comenteaza

Cand am deschis cel de-al 15-lea sit, am gasit multe dovezi despre o cultura prospera si interesanta. Daca citesti Biblia, ai senzatia ca filistenii erau niste barbari. De fapt ei reprezinta o cultura sofisticata, uneori mai sofisticata decat a evreilor", a declarat Aren Maeir, arheologul care s-a ocupat de sapaturi.

Biblia este un text religios, ideologic, scris de evrei. E normal ca filistenii sa fie prezentati intr-o maniera subiectiva. Noi am vrut sa aflam cum traiau filistenii si sa intelegem adevarul din spatele descrierii lor din Biblie", a incercat sa explice Maeir de ce filistenii sunt prezentati negativ in Biblie.

In cati ani se elimina “E-urile” din organism si cata carne contine de fapt parizerul

Arheologul a mai declarat ca s-au gasit dovezi clare ca filistenii provin din jurul Greciei Antice, altfel decat se mentioneaza in Biblie.

„Numele filistenilor, cum ar fi Goliat, sunt diferite de cele ale evreilor. Exista diferente mari intre filisteni si evrei. Filistenii mancau carne de porc si de caine. La evrei era interzis", a mai precizat Aren Maeir.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO