Toamna se planteaza lalelele in Schengen. Aderarea Romaniei, decisa dupa alegerile din Olanda
Olanda nu va aproba probabil aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen inaintea alegerilor anticipate care vor fi organizate in aceasta toamna, dupa demisia de luni a Guvernului olandez condus de premierul Mark Rutte.
Partidele-cheie pentru schimbarea pozitiei Olandei privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen au opinii solide pe aceasta tema, potrivit lui Adriaan Schout, director adjunct al Institutului Olandez pentru Relatii Internationale.
O evolutie pozitiva a demersurilor celor doua state membre ale Uniunii Europene de aderare la Schengen este improbabila in cazul formarii unui Cabinet interimar in Olanda, a declarat Schout pentru agentia bulgara de presa BTA.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Expertul considera ca Parlamentul olandez ar putea aproba aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen daca vede un raport pozitiv in iulie referitor la cele doua tari, in baza Mecanismului de Cooperare si Verificare.
Premierul olandez Mark Rutte a demisionat luni dupa esecul negocierilor cu Partidul Libertatii (PVV) al lui Geert Wilders pe tema unor reduceri suplimentare ale cheltuielilor, in valoare de miliarde de euro.
Unii politicieni bulgari si romani au acuzat ca esecul aderarii tarilor lor la spatiul Schengen se datoreaza dependentei Guvernului olandez de PVV.
Olanda este in prezent singurul stat membru UE care se mai opune integrarii celor doua tari in spatiul de libera circulatie.