Oficial nord coreean care a dezertat: "Zilele lui Kim Jong Un sunt numarate. Trebuie sa turnam benzina peste Coreea de Nord"


Ultimul update: Duminica 29 Ianuarie 2017 07:16
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2017 09:36
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-Un

Elita nord-coreeana isi manifesta fatis nemultumirea fata de liderul Kim Jong Un si administratia acestuia, pe masura ce in statul asiatic izolat patrunde tot mai multa informatie din afara, a povestit miercuri un fost inalt diplomat nord-coreean.

Thae Yong Ho, fost nr. doi in ambasada nord-coreeana la Londra si care a fugit in Coreea de Sud in august anul trecut, a inceput din decembrie 2016 sa faca declaratii in presa, inclusiv intr-o serie de show-uri televizate, cu privire la fuga sa la Seul si viata ca diplomat nord-coreean.

“Dezacordurile ori criticile de mica anvergura impotriva regimului devin tot mai frecvente, in timp ce pana mai ieri erau de neconceput", a declarat fostul diplomat. "Trebuie sa turnam benzina peste Coreea de Nord si sa-i lasam pe nord-coreeni sa-i dea foc", a mai spus Thae Yong Ho. "Zilele lui Kim Jong Un sunt numarate. Structurile traditionale ale sistemului nord coreean se prabusesc” a mai sustinut acesta, relateaza New York Times.

Fostul diplomat in varsta de 54 de ani este cel mai inalt oficial care fuge din Coreea de Nord si apare in viata publica a Coreii de Sud dupa Hwang Jang Yop in 1997, artizanul ideologiei nord-coreene "Juche", care combina marxismul si nationalismul extrem.

Thae Yong Ho, care a parasit Coreea de Nord impreuna cu cei doi fii si sotia sa, a mai spus ca in prezent sistemul nord-coreean "nu are nimic de-a face cu comunismul" si ca elita tarii a urmarit cu neliniste cum in tari ca Vietnam, Cambodgia si fosta URSS au loc reforme economice si sociale. El a mai adaugat ca mai sunt si alti diplomati nord-coreeni in Europa pe cale sa fuga in Coreea de Sud.

Intrebat daca in locul lui Kim Jong Un ar putea ajunge la carma Coreii de Nord fratele acestuia Kim Jong Chol, fostul diplomat a subliniat ca acesta "nu este interesat de politica, ci doar de muzica". "Nu-l intereseaza decat Eric Clapton. Daca ar fi fost un om obisnuit, sunt convins ca ar fi fost un foarte bun chitarist profesionist", a mentionat Thae Yong Ho.
 

Sursa: Agerpres

Mesajul Coreeei de Nord catre SUA. Kim Jong-un a cerut testarea a doua rachete balistice in timpul investirii lui Trump
Mesajul Coreei de Nord pentru Barack Obama.
VIDEO PROTVPLUS.RO