Oficial. Cauza accidentului din Noua Zeelanda, cand s-a prabusit un balon cu 11 oameni: canabisul

Ultima actualizare: 03-11-2013 07:04
Canabis

Pilotul balonului cu aer cald care s-a prabusit in Noua Zeelanda in 2012, cand au murit 11 oameni, a fumat canabis cu putin timp inainte de acest zbor - arata un raport al autoritatilor care au investigat cazul.

Conform unui document oficial citat de BBC News, "pilotul Lance Hopping a dovedit lipsa de responsabilitate, care a contribuit la producerea tragediei din 2012".

11 persoane au murit in ceea ce presa sustine ca a fost cel mai grav accident aerian din Noua Zeelanda din 1979 si pana astazi. Toate victimele se aflau intr-un balon cu aer cald, care, s-a lovit de cablurile unei retele electrice, a luat foc si s-a prabusit.

Tragedia a avut loc in apropiere de orasul Carterton, Wairarapa, si nimeni de la bord nu a supravietuit.

Comisia de Investigatii a Accidentelor din Transporturi a anuntat ca, in urma unor teste efectuate post-mortem, s-au descoperit urme de ingrediente active ale canabisului in sangele pilotului Lance Hopping, ceea ce demonstra ca era un consumator vechi.

"Lipsa de responsabilitate si slaba capacitate de a lua decizii rapide au fost factorii care au contribuit la producerea acestui accident. Comisia a descoperit ca obisnuinta pilotului de a consuma canabis nu poate fi exclusa din motivele care au contribuit la erorile pe care le-a facut pilotul in deciziile din timpul zborului", se arata in raportul autoritatilor.

De asemenea, se recomanda Guvernului sa modifice legislatia in sensul prescrierii unui nivel maxim de alcool in sange si sa introduca efectuarea de controale aleatorii pentru depistarea consumului de droguri in randul operatorilor din transporturi, inclusiv la persoanele care "opereaza pe cursele aeriene si maritime in scopuri de recreere".

Noua Zeelanda nu a cunoscut accidente aeriene atat de grave de la prabusirea avionului companiei Air New Zealand in 1979 pe Muntele Erebus, in Antarctica, provocand moartea a 257 de persoane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO