Oficial britanic: În lume circulă peste 4.000 de variante ale coronavirusului
În lume circulă peste 4.000 de variante ale coronavirusului, susţine un oficial britanic.
În lume circulă în momentul de faţă circa 4.000 de variante ale noului coronavirus care provoacă COVID-19 şi de aceea toţi producătorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer şi AstraZeneca, încearcă să-şi îmbunătăţească vaccinurile deja produse, a declarat joi un oficial britanic, citat de Reuters.
„Este foarte improbabil ca vaccinul actual să nu fie eficace în privinţa variantelor, fie ele din Kent (comitat din Anglia), fie altele, mai ales când este vorba de îmbolnăviri grave şi spitalizare", a susţinut pe Sky News Nadhim Zahawi, subsecretar de stat responsabil pentru implementarea vaccinurilor anti-COVID-19.
Alegeri 2024
10:13
Deputat PNL: Alianţa cu PSD ne-a costat scump. Astăzi am plătit pentru ea. Al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
10:09
Cum au votat la prezidenţiale românii din Câmpulung Muscel, orașul unde Elena Lasconi este primar
10:05
Ce spune istoricul austriac care a avertizat de doi ani despre Călin Georgescu
09:54
Sociologul Gelu Duminică: Votul de aseară ne arată dezamăgirea din rândul poporului față de clasa politică actuală
„Toţi producătorii, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca şi alţii analizează cum îşi pot îmbunătăţi vaccinurile pentru a se asigura că suntem pregătiţi pentru orice variantă, sunt circa 4.000 de variante în lume de COVID-19 în momentul de faţă", a subliniat oficialul britanic.
Doar o mică minoritate din variantele de virus apărute prezintă probabil mutaţii importante şi pot modifica virusul în mod apreciabil, a indicat British Medical Journal, aminteşte Reuters.
„Avem cea mai mare industrie de secvenţiere a genomului - avem circa 50% din industria mondială de secvenţiere a genomului - şi ţinem un registru al tuturor variantelor, aşa încât suntem gata să răspundem, fie în toamnă, fie mai târziu - la orice provocare pe care ar putea-o aduce virusul şi să producem următorul vaccin", a conchis Zahawi.
Potrivit cifrelor Universităţii de Medicină Johns Hopkins, noul coronavirus numit de oamenii de ştiinţă SARS-CoV-2 a ucis de la depistarea sa, la finele lui 2019, mai mult de 2,2 milioane de oameni dintr-un total de peste 104 milioane de oameni infectaţi, din populaţia globală de 7,7 miliarde.