„Arta subtilă a furtului din magazine”. Universitatea care îi învață pe studenți cum să fure
O universitate din Australia a refuzat să retragă un articol care îi învață pe studenți cum să fure din magazine.
Ziarul Universității Queensland, Semper Floreat, a apărat publicarea ghidului „Arta subtilă a furtului din magazine”, potrivit LadBible.
Ce sfaturi au primit studenții
În articol, autorul descrie cum „clasa muncitoare” ar trebui să vizeze „marile corporații” prin „cumpărături gratis”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Unele dintre trucurile prezentate îi îndeamnă pe studenți să nu „cumpere” în vecinătatea locuinței lor, să scoată etichetele metalice și să se îndrepte către cel mai apropiat aparat de autoservire de angajatul care îi monitorizează.
Ministrul Educației din Queensland, Grace Grace, a criticat articolul, spunând că urmează „calea greșită” și solicitând retragerea lui.
Dar redactorul-șef al revistei, William Kugelman, a răspuns criticilor, invocând un „război de clasă”, care i-a poziționat pe mulți studenți la pragul sărăciei.
„Ne confruntăm cu cel mai mare cost al vieții și cu cele mai mici salarii de după cel de-al Doilea Război Mondial”
Revista a inclus, de asemenea, un răspuns al autorului anonim. „Suntem într-o criză a locuințelor, ne confruntăm cu cel mai mare cost al vieții și cu cele mai mici salarii de după cel de-al Doilea Război Mondial și totuși cei mai bogați devin mai bogați – forțând oamenii să trăiască în corturi, consolidându-și monopolurile asupra locuințelor, înfometând oameni cu niveluri stagnante de sprijin central și salarii minime inadecvate”, a scris autorul.
„Oamenii se luptă să supraviețuiască. Studenții contractează datorii de zeci de mii de dolari și, ca urmare, mulți trăiesc în sărăcie. Acesta este un război de clasă, iar clasa muncitoare este atacată. Nu avem altă opțiune decât să ne ridicăm și să ripostăm”, a mai scris acesta.