O tara scufundata in intuneric. Cum arata Coreea de Nord, vazuta noaptea din spatiu

Dată publicare: 25-02-2014 14:32
Dată actualizare: 28-02-2014 00:42


NASA

Cine a stins lumina? NASA a facut publica o imagine in care arata cat de intunecata este noaptea Coreea de Nord, fata de China sau vecinii de la sud, totul surprins de pe Statia Spatiala Internationala.

Din spatiu, situatia din Coreea de Nord este la fel de "neagra" ca atunci cand e vazuta de pe Pamant. In timp ce se aflau deasupra Asiei, membrii echipajului de pe Statia Spatiala Internationala au fotografiat tara al carui regim a fost numit de ONU intr-un raport recent drept vinovat de "exterminari, asasinate, sclavie, torturi, violuri, avorturi forturi, violente de natura sexuala, persecutari politice, religioase si rasiale".

Fotografia a fost realizata cu o camera Nikon D3S si demonstreaza cat de izolat este restul tarii fata de capitala Phenian, singurul punct luminos in intunecimea care cuprinde statul asiatic la caderea noptii. Insa, pana si acesta pare timid in comparatie cu Seulul, vazut noaptea din spatiu.

Emisiile de lumina din Phenian sunt comparate de NASA cu cele din orasele micute din Coreea de Sud. Situatia din poza este sustinuta si de cifrele din cele doua capitale: in Coreea de Sud e un consum de 10.162 kilowati pe ora, in timp ce in Coreea de Nord e unul de 739 kilowati pe ora.

Partea pozitiva este ca lipsa de poluare luminoasa face ca nord coreenii sa aiba cea mai buna priveliste cand admira stelele. Partea proasta - nu mai vad nimic altceva.

Sursa: NASA.com


VIDEO PROTVPLUS.RO