×

O româncă, printre cele 300 de femei care vor participa la o expediție unică în lume

O româncă va porni într-una dintre cele mai ambiţioase expediţii în jurul lumii, într-un demers fără precedent, împotriva poluării oceanelor cu plastic.

Misiunea va fi condusă de o activistă pentru mediu din Marea Britanie şi va avea echipaje formate doar din femei. Din 10.000  de voluntare înscrise din toată lumea, au fost alese 300.

Imagini catastrofale cu apele mărilor şi oceanelor acoperite de plastic le-au convins pe activistele de mediu să participe la expediţia în jurul lumii. Călătoria va începe din Marea Britanie pe 8 octombrie şi va dura 2 ani.

Doar 300 de femei din întreaga lume au fost alese şi se vor alătura echipajului principal în diferite puncte de pe traseu. Au vârste între 18 şi 57 de ani, provin din 30 de ţări şi activează în diverse domenii profesionale. Printre ele se afla şi românca Daniela Untescu.

Daniela Untescu: "N-a fost foarte simplu, dar am reuşit până la urmă pentru faza a doua a expediţiei, cea din 2020, eu voi merge în faza 11 între Tonga şi Fiji. Vom lua mostre de apă care vor fi trimise la institute de cercetări, care vor măsura nivelul de poluare, pentru a crea noi modalităţi de a preveni poluarea, de a crea din ce în ce mai multă conştiinţa civică de ceea ce se întâmplă cu poluarea cu microplastic".

În vârstă de 54 de ani, Daniela Untescu a fost mulţi ani vicepreşedinta de resurse umane la birourile din Londra ale unei mari companii multinaţionale. Iubeşte marea, este pasionată de navigaţie şi crede că această misiune este cauza perfectă pentru care să lupte.

Emily Penn, iniţiatoarea expediţiei: "eXXpedition Round the world este despre a duce aceste 300 de femei în acele locuri izolate din lume pentru a vedea cu ochii lor problemele cauzate de plastic, dar şi pentru a înţelege soluţiile astfel încât să se întoarcă acasă cu informaţii concrete, în ţările, în comunităţile lor, la locul lor de muncă pentru a determina schimbarea."

Voluntarele vor analiza particulele de plastic, acelea care nu se văd cu ochiul liber, dar s-au dovedit nimicitoare pentru flora şi fauna marina dar şi pentru oameni. Activistele vor să stabilească provenienţa plasticului pentru a găsi soluţiile potrivite care să oprească poluarea planetei. Expediţia este coordonată de cercetători de la două universităţi de prestigiu din Marea Britanie şi Statele Unite.

Citeste și...
Fenomen astronomic inedit. Trei găuri negre, în curs de coliziune
Fenomen astronomic inedit. Trei găuri negre, în curs de coliziune

Trei găuri negre supermasive sunt în curs de coliziune la o distanță de aproximativ 1 miliard de ani lumină de Pământ, după ce galaxiile în centrul cărora se aflau s-au ciocnit.

Ultimele Știri
DOCUMENT. Ce cuprinde noul pachet de măsuri fiscale propus de Guvernul PSD-PNL-UDMR
DOCUMENT. Ce cuprinde noul pachet de măsuri fiscale propus de Guvernul PSD-PNL-UDMR

Potrivit unor surse, timp de trei ani, sistemul de impozitare pentru populație și pentru companii nu va fi schimbat. Asta înseamnă că nu se va introduce impozit progresiv, iar firmele nu ar fi supra-taxate.    

Tatăl Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, a aflat de la știri despre tragedie. „Singura ei bucurie erau călătoriile”
Tatăl Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, a aflat de la știri despre tragedie. „Singura ei bucurie erau călătoriile”

Autoritățile române au luat legătura cu familia româncei care a fost ucisă de un rechin, când făcea scufundări la mică adâncime în Egipt.

Horoscop 5 iunie 2022, cu Neti Sandu. Vărsătorii fac rost de bani și scapă de datorii
Horoscop 5 iunie 2022, cu Neti Sandu. Vărsătorii fac rost de bani și scapă de datorii

O zi cu recompense. Poate pentru c-o să dăm dovadă de conștiinciozitate o să primim aprecieri, oprobabil şi bani şi-o să simţim că n-am muncit pe degeaba.