O lada cu cartuse a unor militari germani a disparut in timpul unui zbor Air France. Incidentul, tinut in secret de armata

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07
avion Air France - Getty

O lada cu 880 cartuse pentru pistoale a disparut la sfarsitul lunii martie in timpul zborului unor militari germani cu destinatia Mali, incidentul avand loc la bordul unui avion de linie Air France.

"Se cauta in continuare", a indicat un purtator de cuvant al Comandamentului de servicii de logistica al Bundeswehr-ului (armata), confirmand astfel informatia difuzata anterior de publicatia Welt am Sonntag, relateaza Agerpres.

La 28 mai, un grup de soldati germani a plecat din Berlin la Bamako cu un zbor comercial Air France, cu o escala la Paris. Armele de serviciu si munitia lor au fost inregistrate si plasate in cala.

Dar, la sosirea in Mali, cutia de plastic cu munitia pentru pistoale lipsea. O plangere a fost depusa la politia berlineza. Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii german a afirmat, intrebat de AFP, ca "responsabilitatea revine companiei aeriene".

La solicitarea agentiei franceze de presa, compania Air France nu a raspuns sambata dupa-amiaza. Germania participa la misiunea ONU din Mali (Minusma) si are pe teren circa 200 de militari, care contribuie la misiunea europeana de formare a soldatilor malieni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO