O femeie cu cancer în fază terminală și-a obligat soțul să se recăsătorească. Ce a aflat ulterior
Cazul unei femei care l-a forţat pe soţul ei să se căsătorească cu o altă femeie deoarece credea că ea urma să moară de cancer, înainte de a descoperi că în realitate nu suferea de această boală, generează complicaţii în Iran.
După ce a fost diagnosticată cu cancer în fază terminală, Mahtab, o femeie în vârstă de 35 de ani şi mamă a doi copii, i-a cerut soţului ei să se căsătorească cu o bună prietenă a ei, înainte de moartea sa. La puţin timp după aceea, noua soţie a rămas însărcinată.
S-a dovedit apoi că diagnosticul primit de Mahtab era fals, precizează Iran Newspaper.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acum, Mahtab doreşte să se adreseze unui tribunal specializat în dreptul familiei pentru a îl obliga pe soţul ei, Mohamed, să divorţeze de noua soţie. Însă Mohamed se opune acestui plan.
Mahtab spune că a dorit doar binele familiei sale şi că, în virtutea acelui diagnostic fals, a doua soţie a soţului ei trebuie să plece. Cazul reprezintă o speţă cu totul nouă, chiar şi pentru cei mai experimentaţi dintre avocaţii iranieni.
Potrivit presei locale, Mohamed a spus că atât el, cât şi noua soţie a lui s-au împotrivit sugestiei lui Mahtab, însă au fost presaţi de aceasta să se căsătorească, pentru a-i îndeplini astfel ultima dorinţă.
Însă acum Mohamed consideră că nu poate să o arunce pur şi simplu în stradă pe noua lui soţie însărcinată. El este de acord să susţină financiar ambele femei şi să locuiască alături de ele. Acest lucru este legal şi posibil în Iran, graţie legislaţiei islamice din această ţară. Însă Mahtab se împotriveşte acestui plan.
Judecătorul Behrus Mohadscheri, care a fost distribuit pentru a judeca acest caz, spune că în pofida deceniilor sale de experienţă profesională în dreptul familiei, procesul în cauză reprezintă pentru el un "teritoriu complet nou".
Pentru a putea să asigure un proces imparţial, Behrus Mohadscheri a solicitat mai mult timp de gândire înainte de a se pronunţa în această speţă.