O fată de 17 ani din SUA a murit de Covid-19 după ce a participat la un eveniment cu 100 de persoane

Dată publicare: 07-07-2020 16:11
Dată actualizare: 07-07-2020 16:58


Tanara

O tânără din statul american Florida a murit de Covid-19 la două săptămâni după ce a participat la un eveniment cu 100 de persoane, organizat de biserică, relatează Fox News.

Evenimentul a avut loc pe 13 iunie, în Fort Myers, iar fata de 17 ani nu a purtat mască și nici nu a respectat distanțarea socială.

Carsyn Leigh Davis suferea de mai multe afecțiuni - obezitate și o afecțiune autoimună - și a murit pe 23 iunie, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19.

De asemenea, potrivit mamei sale, tânăra a avut și cancer, însă a reușit să învingă boala.

La câteva zile după evenimentul bisericesc, tânăra a început să aibă dureri de cap, tuse ușoară, iar familia sa a bănuit că este vorba despre o infecție a sinusurilor.

Părinții fetei nu au dus-o imediat la spital, ci au tratat-o acasă cu hidroxiclorochină, un medicament folosit împotriva malariei, promovat de Donald Trump ca fiind eficient și împotriva Covid-19, însă fără vreo confirmare oficială.

Starea fetei s-a înrăutățit, iar familia sa a dus-o în cele din urmă la spital, unde a fost tratată cu plasmă de la pacienți vindecați de Covid-19. Tratamentul nu a funcționat însă, iar Carsyn a decedat ulterior.

Sursa: S.P.


VIDEO PROTVPLUS.RO