Gripa noua in Ucraina! O amenintare la securitatea nationala

Ultima actualizare: 02-10-2012 17:44

Inalti responsabili de la Kiev acuza Ministerul Sanatatii ca a dat dovada de "o pregatire insuficienta". Iar presedintele Viktor Iushcenko a cerut ajutor international. Printre primii care au raspuns s-a numarat Romania.

Situatia cea mai grava este in vestul Ucrainei, inclusiv in regiuni apropiate de granita cu tara noastra. Si numarul imbolnavirilor creste de la o ora la alta. La fel si lista deceselor: cu patru morti oficial din cauza virusului AH1N1 si alti 63 despre care se crede ca au pierit din acelasi motiv.

In capitala Kiev, au fost inchise toate scolile, gradinitele, universitatile si cinematografele, iar adunarile publice sunt strict interzise.

Presedintele Viktor Iushcenko a transmis comunitatii internationale lista medicamentelor si a echipamentelor de care tara are nevoie pentru a lupta cu epidemia. Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania au trimis deja ajutoare umanitare, iar Ucraina a comandat de urgenta si 16 tone de vaccin, incarcatura ce a ajuns in timpul noptii la Kiev.

Premierul Iulia Timoshenko le-a cerut deja ucrainenilor sa poarte masti sau chiar sa si le fabrice singuri, daca stocurile din farmacii se epuizeaza.

Premierul i-a avertizat pe farmacisti sa nu profite de panica oamenilor ca sa umfle preturilor, transmitandu-le ca va ridica imediat licenta celor care adauga "si o copeica" pe eticheta medicamentelor, mastilor si dezinfectantelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO