Virusul gripei noi ar putea deveni mai periculos!

Ultima actualizare: 07-10-2012 09:08

Cel putin asta spun cercetatorii francezi, care examineaza o varianta mutanta mai agresiva si, in plus, rezistenta la medicamente.

Concret, virusul a "invatat" sa se inmulteasca si la nivelul cailor respiratorii inferioare, mai aproape de plamani, ceea ce sporeste riscul complicatiilor pentru pacient. Specialistii spun totusi ca vaccinurile aflate pe piata raman in continuare eficace.

In evidentele franceze, in prima saptamana din decembrie au mai aparut un milion de cazuri noi, iar vestile despre gripa porcina au continuat sa vina, una mai rea decat alta.

"In Franta, ca si in Norvegia si alte parti ale lumii, am descoperit acest virus care este capabil sa se inmulteasca la nivelul cailor respiratorii inferioare, ca si in cele superioare", a declarat Vincent Enouf, cercetator la Institutul Pasteur.

Virusul cu aceasta mutatie este deci mai agresiv si poate da complicatii mai grave pentru pacient. In plus, aceasta noua tulpina ar putea fi mai greu de tratat. Doi oameni au murit deja in Franta, din cauza ei, si unul in Norvegia.

"La Institutul Pasteur am descoperit primul virus cu aceasta mutatie si care este si rezistent la Tamiflu", a mai spus Vincent Enouf.

Vestea buna este ca virusul cu aceasta mutatie nu circula inca in randul populatiei. In plus, specialistii dau asigurari ca vaccinurile disponibile in prezent sunt in continuare eficiente.

Aproape 750.000 de francezi au fost deja imunizati impotriva gripei noi. Ca sa dea un exemplu, ministrul sanatatii Roselyne Bachelot s-a vaccinat si ea, in fata camerelor de filmat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO