Numărul real de infectări cu COVID-19 în Italia ar putea fi de 20 de ori mai mare

30-04-2020 16:38


coronavirus

Numărul real al persoanele infectate cu noul coronavirus în Italia este de 10-20 de ori mai mare decât cel al cazurilor confirmate, a declarat joi Stefano Merler, din cadrul fundaţiei Bruno Kessler.

''În prezent (în Italia) între 3% şi 4% din populaţie poate fi infectată, adică aproximativ patru milioane de persoane'', a spus Merler la o conferinţă de presă organizată săptămânal de ISS, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 testate şi confirmate în această ţară este de 203.591, potrivit Agerpres.

În urma analizelor din studiul care cuprinde această estimare guvernul condus de Giuseppe Conte a elaborat un plan de relaxare a măsurilor de izolare care va fi aplicat începând din 4 mai.

4,5 milioane de angajați revin la lucru

 

Vor fi reluate activităţile industriale, astfel că aproximativ 4,5 milioane de angajaţi vor reveni la lucru, dar vor fi menţinute restricţiile privind circulaţia persoanelor şi încă nu se deschid magazinele mari, restaurantele şi restul sectorului serviciilor.

Tot în urma evaluării din acest raport executivul de la Roma a decis ca şcolile să rămână închise până în septembrie.

Conform studiului, în cazul unei redeschideri a şcolilor, ''rata R'' (termenul epidemiologic ce arată câte persoane infectează un pacient), care în prezent este sub 1 va creşte la circa 1,3 în toate regiunile Italiei.

La rândul său, directoul ISS, Silvio Brusaferro, a atenţionat că ''încă ne aflăm în mijlocul epidemiei şi virusul circulă, chiar dacă a scăzut numărul cazurilor şi cel al bolnavilor la terapie intensivă''. Acesta a mai spus că Italia este încă foarte departe de aşa-numita imunitate de grup, despre care estimează că s-ar putea produce numai dacă procentul populaţiei infectate ajunge la circa 60%.

Planul Italiei după relaxarea restricțiilor

 

Domenico Arcuri, comisarul extraordinar al guvernului italian pentru criza COVID-19, a subliniat marţi necesitatea de a impulsiona producţia internă a măştilor de protecţie.

El a precizat că din luna mai va funcţiona şi o aplicaţie de telefon pentru a urmări contactele cu persoanele pozitive, relatează EFE.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.

VIDEO PROTVPLUS.RO