Val de infectări cu coronavirus în închisorile din SUA. 70% din teste au fost pozitive

Ultima actualizare: 30-04-2020 16:01
inchisoare sua
Getty

Peste 70% din prizonierii testați în închisorile federale din SUA sunt infectați cu Covid-19, scrie ABC News.

Datele au fost oferite de Biroul Penitenciarelor și au contrazis varianta oficială a autorităților, care au susținut că situația este sub control.

Biroul Penitenciarelor susține că din 2.700 de teste aproape 2.000 au fost pozitive.

De la finalul lui martie, până miercuri, 31 de deținuți au murit de coronavirus, iar aproape 600 s-au vindecat.

S-a ajuns la cazuri în care familiile sunt anunțate că rudele lor au murit, fără să știe că acestea aveau probleme de sănătate.

Unul dintre cei aflați în această situație este Michael Flaming, care nu a apucat să își ia adio de la tatăl său. ”Am aflat când ne-au întrebat dacă vrem să îi incinereze corpul. Ne-au lăsat pe toți în beznă”, a spus acesta pentru Associated Press. Tătăl său a fost infectat cu Covid-19 și a murit pe 19 aprilie după ce a stat conectat la un ventilator.

Acesta era închis la FCI Terminal Island, unde este cel mai mare focar de coronavirus din închisorile federale americane. 

Deținuții se plâng de capacitatea scăzută de testare. Sute dintre cei închiși la Metropolitan Detention Center din New York s-au adresat instanței pentru că instituția dispune de doar nouă kituri de testare. Oficial, un singur deținut a fost testat pozitiv acolo.

Și gardienii sunt nemulțumiți. În rândul personalului, au fost înregistrate 350 de cazuri de coronavirus. În închisorile federale din SUA sunt 150.000 de deținuți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO