Numărul cazurilor zilnice din SUA, la fel de mare ca în perioada considerată vârful pandemiei

Ultima actualizare: 26-06-2020 14:23

În Statele Unite, în ultimele zile, numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-COV2 este la fel de mare ca în perioada considerată vârful epidemiei.

Neoficial, cel puţin 20 de milioane de americani ar fi luat boala. Numărul deceselor se apropie de 127.000. În Brazilia, statul federal Sao Paolo are mai multe cazuri de infectare decât au fost înregistrate în întreaga Italie - aproape 250.000.

California, Texas și Florida, lovite din plin de pandemie

 

Trei dintre cele mai populate state federale americane, California, Texas şi Florida sunt lovite din plin de un nou val al pandemiei. Medicii și oficialii descriu o situație șocant de similară cu ce se întâmplă la New York pe la sfârșitul lui martie.

Dr. Pritesh Gandhi, Primary Care Internal Medicine Physician: „Suntem epuizaţi. Refolosim materiale de protecţie, dublăm capacităţile de acţionare, dublăm ventilatoarele şi rezervele de oxigen... Dar nu este de ajuns.

Texas-ul - unul dintre primele state care s-au redeschis - a oprit măsurile de relaxare, după un nou val de infectări și internări.

La Houston sunt atât de mulţi bolnavi încât la spitalul de copii sunt tratați și adulții.

Un polițist, internat de 82 de zile în spital

 

Un poliţist din Dallas, tatăl a cinci copii, este internat de 82 de zile. Mai mult de o lună a fost ventilat mecanic.

Vicente Remediz, pacient: „Luaţi în serios boala aceasta, Covid. Aş fi vrut să n-o am, să nu aflu că există... Dar, vă spun tuturor: Luaţi-o în serios!”

Și un bărbat de 37 de ani, fără alte probleme anterioare de sănătate, a fost smuls din ghearele morții.

5.000 de cazuri noi într-o singură zi în Florida

 

În Florida, 5.000 de cazuri noi s-au adăugat doar joi unui bilanț care deja înroşise harta. Și acolo, autoritățile locale au oprit planul de redeschidere.

Purtarea măștii este obligatorie la Miami, unul dintre noile focare ale pandemiei. Primarul cere amenzi drastice pentru cei care ignora aceasta măsură de protecţie.

Mayor Francis Suarez, primar Miami: „Dacă nu vrem să închidem iar totul, singura opţiune pe care o avem acum este purtarea măştii în public. Obligatoriu.”

Brazilia, pe locul 2 la numărul de cazuri depistate

 

Președintele brazilian Jair Bolsonaro și-a călcat pe inima și a oferit un rar moment de reculegere, pentru victimele pandemiei de Covid.

Cu șeful agenției de turism alături, au ascultat, cu pioșenie, Ave Maria. Bolsonaro - cel care numea COVID 19 "un fel de gripă" şi batjocorea măsurile de izolare luate în alte ţări - a recunoscut că s-ar putea să fi avut și el virusul. Și a promis că va face un test pentru anticorpi.

După Statele Unite, Brazilia are cele mai multe cazuri depistate - a trecut de 2 milioane 200.000. 55.000 de decese s-au înregistrat în statul sud-american.

Și în Mexic sunt 25.000 de morți și 200.000 de bolnavi cu SARS-COV2. Ministrul de finanțe a fost testat pozitiv și a intrat în auto-izolare la domiciliu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO