Nu o sa-ti vina sa crezi, dar in aceasta imagine se vede Pamantul
Este de necrezut, din moment ce Terra nu are inele in jurul ei, insa in aceasta poza poate fi vazut Pamantul, asa cum nu l-ai mai vazut niciodata.
Bineinteles, planeta mare, inconjurata de inele, este nimeni alta decat Saturn, a sasea de la Soare, aflata la 800 de milioane de mile departare de Terra. Insa, daca va uitati cu atentie, suntem si noi acolo. Mici de tot!
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Imaginea uimitoare, una dintre cele mai bune cu planeta Saturn, a fost facuta de satelitul Cassini-Huygens, care orbiteaza in jurul ei. A fost facuta in timpul noptii, iar un astronom NASA a descris-o ca "fara pereche".
"In primul rand, partea intunecata a Saturnului pare luminata de sistemul maiestuos de inele. Apoi, inelele sunt intunecate in partea din fata a Saturnului, dar luminate in partile laterale, imprastiind lumina Soarelui, in aceasta imagine color exagerata. Inelele Saturnului lumineaza atat de tare incat au fost descoperite inele noi, chiar daca acestea sunt greu de vazut in imagine", a explicat astronomul NASA de ce imaginea este unica.
Tot el a dezvaluit si faptul ca, daca privim cu atentie, putem vedea Terra, chiar deasupra inelelor luminoase principale.
Satelitul Cassini-Huygens, unul dintre cele mai mari construite vreodata, a fost lansat in 1997. De atunci a furnizat zeci de fotografii care iti iau pur si simplu respiratia si date stiintifice fara precedent.
In noiembrie 2006, a surpins o furtuna pe Saturn care face ca uraganele de pe Pamant sa para doar niste brize gentile.
Cassini a mai descoperit inca sapte sateliti naturali care orbiteaza in jurul planetei, ridicand numarul acestora la 62.
Satelitul este folosit si pentru studierea planetei Jupiter. Misiunea acestuia se va incheia in 2017, cand va fi prabusit pe suprafata Saturnului.