Nemțoaică judecată pentru că a lăsat o fetiță să moară de sete. Numele celebru implicat în proces


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 20:57
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 20:41
Categorie: Stiri externe
Jennifer W.

O cetăţeană germană este judecată, începând de marţi, la Munchen pentru apartenenţă la organizaţia jihadistă Stat Islamic (ISIS) şi pentru faptul că a lăsat să moară de sete o fetiţă de 5 ani luată în sclavie în Irak, relatează AFP.

Inculpată pentru crimă de război şi omor, Jennifer W. riscă o condamnare la închisoare pe viaţă.

Din echipa care o va reprezenta pe mama victimei face parte şi avocata libanezo-britanică Amal Clooney, soția actorului George Clooney, care nu a fost totuși prezentă la deschiderea procesului, din cursul dimineţii de marți, la tribunalul din Munchen, competent în materie de securitate şi terorism.

Inculpata Jennifer W., acum în vârstă de 27 de ani, a plecat din Germania în Irak în septembrie 2014 pentru a se alătura organizaţiei jihadiste ISIS.

Din iunie până în septembrie 2015, ea a patrulat, înarmată şi echipată cu o vestă cu explozivi, pentru poliţia de moravuri la Fallujah şi Mossul, două oraşe din Irak aflate sub controlul ISIS.

Tot atunci, ea şi soţul său au cumpărat, dintr-un grup de prizonieri, o femeie şi pe fetiţa acesteia de 5 ani, provenite din minoritatea yazidă, pentru a le exploata ca sclave.

'Într-o zi în care fetiţa era bolnavă, a udat salteaua (urinând). Soţul acuzatei a pedepsit-o legând-o cu lanţul afară, pe o căldură de plumb, lăsând-o astfel să moară de sete într-un mod atroce', explică Parchetul german într-un comunicat, precizând că 'acuzata nu a întreprins nimic pentru a o salva pe fetiţă'.

Conform presei germane, mama victimei, Nora B., care trăieşte acum în Germania ca refugiată, le-a spus anchetatorilor că acuzata nu a intervenit decât atunci când era prea târziu pentru ca fetiţia, în stare avansată de deshidratare, să mai poată fi salvată.

Jennifer W. a fost arestată de serviciile de securitate turce în ianuarie 2016 la Ankara, unde dorea să-şi reînnoiască actele la ambasada germană.

Ea a fost extrădată în Germania după câteva zile, dar plasată în detenţie provizorie de-abia în iunie 2018, după ce a fost arestată din nou în timp ce încerca să ajungă în teritoriile controlate încă de SI în Siria.

Conform celor relatate de Der Spiegel, femeia i-a povestit viaţa dusă în Irak şoferului care o transporta. Acesta era în realitate informator al FBI şi conducea o maşină echipată cu microfoane. Parchetul a folosit aceste înregistrări pentru a o inculpa pe femeie.

Aceasta i-a povestit şoferului despre moartea unei fetiţe yazide, minoritate kurdofonă adepta unei religii preislamice, persecutată de ISIS. Cea mai cunoscută purtătoare de cuvânt a acestei minorităţi este Nadia Murad, fostă sclavă sexuală a ISIS şi laureată a Premiului Nobel pentru Pace, care militează, împreună cu Amal Clooney, pentru recunoaşterea crimelor jihadiste ca 'genocid'.

În înregistrare, Jennifer W. explică, potrivit Der Spiegel, că moartea copilului a fost 'un abuz, până şi pentru ISIS', şi că bărbatul chiar a fost sancţionat de jihadişti.

De altfel, mama victimei a povestit că bărbatul era violent şi le aplica numeroase pedepse fizice sclavelor sale.

Potrivit Der Spiegel, jihadiştii l-au bătut pentru a-l pedepsi pentru crimă. Bărbatul, identificat de cotidianul Süddeutsche Zeitung sub numele de Taha Sabah Noori Al-J., s-ar afla acum în zona frontalieră turco-irakiană.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO