Țara în care vor să se mute Shamima Begum și soțul său jihadist. Mesajul luptătorului


Ultimul update: Sambata 06 Aprilie 2019 16:26
Data publicarii: Sambata 06 Aprilie 2019 16:23
Categorie: Stiri externe
Yago Riedijk

Teroristul danez Yago Riedijk, soțul Shamimei Begum, vrea să se întoarcă înapoi în Olanda unde să „trăiască o viață liniștită” și regretă că s-a alăturat grupului jihadist ISIS.

Yago s-a căsătorit cu Shamima Begum, după ce s-au întâlnit în Siria, dar după 10 zile de la nuntă, bărbatul a fost capturat de militanții ISIS și întemnițat în Raqqa, timp de șapte luni, pentru spionaj, scrie Daily Mail.

Mesajul fostului luptător ISIS

Momentan, bărbatul se află într-o închisoare kurdă, iar dacă va fi extrădat riscă 6 ani de închisoare. “Îmi doresc să mă întorc acasă, la o viață normal alături de soția mea, fără alte problem, războaie sau sărăcie. Recunosc că am procedat greșit alăturându-mă ISIS, mai ales că știam de ce sunt în stare. Acum regret și vreau să mă întorc la o viață normal. Nu aș mai face niciodată o asemenea alegere”.

Despre Shamima Begum, cu care s-a căsătorit pe când tânăra avea doar 15 ani, Riedjik spune că este soția perfecta, iubitoare și inocentă. Cei doi au avut trei copii, însă niciunul nu a supraviețuit.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO