Nelson Mandela reactioneaza pozitiv la tratament. Ramane in continuare sub supravegherea medicilor

28-03-2013 12:05
Sursa: Mediafax


Nelson Mandela - 5

Presedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, a anuntat ca fostul sef de stat Nelson Mandela a fost transportat joi, in stare grava, la spital, cu o infectie pulmonara.

Update 29 martie, ora 09:50:

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, care va implini in curand 95 de ani si care a fost spitalizat din nou miercuri seara, din cauza unei infectii pulmonare, "reactioneaza pozitiv la tratament", a anuntat joi dupa-amiaza presedintia sud-africana pe site-ul sau de Internet, relateaza AFP.

"Medicii ne-au informat ca fostul presedinte Nelson Mandela reactioneaza pozitiv la tratamentul la care a fost supus dupa o recidivare a infectiei pulmonare. El ramane in ingrijirea si sub observatia spitalului", potrivit comunicatului.

"Fostul presedinte Nelson Mandela a fost spitalizat cu putin inainte de miezul noptii, din cauza unei recidive a infectiei sale pulmonare", se arata intr-un comunicat difuzat joi dimineata.

"Medicii se ocupa de el si se asigura ca beneficiaza de cel mai bun tratament medical posibil si de tot confortul", se adauga in document.

28 martie:

Nelson Mandela a fost transportat la miezul noptii la spital, in stare grava, conform The Guardian.

Motivul pentru care laureatul Premiului Nobel se simte rau ar putea fi revenirea infectiei de la nivelul rinichilor. Presedintele Jacob Zuma a facut apel la populatia Africii de Sud sa se roage pentru "Madiba", asa cum este numit Mandela.

Unul dintre purtatorii de cuvant ai fostului lider politic a declarat ca medicii fac tot posibilul pentru a-i oferi cel mai bun tratament.

Nelson Mandela a petrecut perioade lungi de timp in spital, din 1990, dupa eliberarea sa din inchisoare. La sfarsitul anului 2012, el a fost internat mai mult de trei saptamani, dupa o operatie de scoatere a calculilor biliari.

Sursa: Mediafax, The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO