Jocurile Olimpice 2016. Stadionul Joao Havelange, inchis din cauza problemelor grave la acoperis

Dată publicare: 28-03-2013 10:16
Dată actualizare: 31-03-2013 06:58
Sursa: MSN News


Stadionul Joao Havelange

Primarul orasului Rio de Janeiro, Edurdo Paes, a interzis folosirea stadionului Joao Havelange, pana la rezolvarea problemelor "periculoase", descoperite la acoperisul acestuia.

Stadionul echipei de fotbal Botafogo si gazda competitilor de atletism Rio 2016, va ramane inchis pana la rezolvarea problemelor, a anuntat Edurdo Paes, primarul orasului. Paes a declarat pentru MSN News ca deciza a fost luata in urma analizei constructorilor, care lucreaza la consolidarea acestuia: „I-am intrebat pe acestia daca aceste probleme prezinta o amenintare la adresa fanilor, iar raspunsul acestora a fost ca da, depinde de puterea vantului sau temperatura”.

Conform Daily Star, stadionul nu va putea fi folosit pentru Cupa Confederatiilor, ce se va tine anul viitor, in iunie. Numit de catre localnici „Engeghao”, datorita cartierului Engenho de Dentro in care a fost construit, stadionul Joao Havelange a fost deschis in urma cu sase ani, in 2007, cu ocazia PanAn Games, considerate a fi una dintre cele mai importante competitii ale Americii Latine.

Nu este primul scandal in care este vehiculat numele stadionului Joao Hevelange. Anul trecut, unul dintre constructorii acestuia, Carlinhos Cachoeira, a fost implicat intr-un caz de luare de mita, alaturi de numele unui interlop local.

Conform MSN News, Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice va lua masurile necesare pentru ca stadionul sa fie gata pana in 2016, la inceperea evenimentului.

Sursa: MSN News, Daily Star


VIDEO PROTVPLUS.RO