Nava amiral a NATO, în valoare de 3,5 miliarde de dolari, s-a stricat la scurt timp după ce a pornit în larg. Ce misiune avea
Portavionul HMS Prince of Wales al Marinei Regale, nava amiral a NATO, s-ar fi defectat la scurt timp după ce a pornit în larg pentru o misiune de patru luni în Statele Unite.
Începând de duminică, nava în valoare de 3,5 miliarde de dolari a rămas ancorată în apropiere de Insula Wight, în timp ce oficialii încearcă să rezolve o problemă mecanică.
HMS Prince of Wales, care a fost lansat pentru prima dată la apă în 2017, s-a defectat la scurt timp după ce a plecat din Portsmouth, sâmbătă după-amiază.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"HMS Prince of Wales rămâne în zona de exerciții de pe Coasta de Sud în timp ce se desfășoară investigații privind o problemă mecanică emergentă", a declarat un purtător de cuvânt al Marinei Regale pentru UK Defense Journal, care a fost primul care a raportat defecțiunea, potrivit FOX News.
Nava amiral a NATO, așteptată să își reia călătoria spre America de Nord
Surse au declarat pentru publicație că scafandri au fost trimiși pentru a examina problema și au raportat daune la arborele elicei.
Se așteaptă ca portavionul să rămână ancorat câteva zile, timp în care va fi supus reparațiilor. Apoi își va relua călătoria spre America de Nord, unde echipajul navei se va antrena alături de omologii săi din SUA și Canada.
"Ducerea grupului operativ al HMS Prince of Wales peste Atlantic pentru restul acestui an nu numai că va împinge limitele operațiunilor portavioanelor britanice, dar va consolida relația noastră strânsă de lucru cu cel mai apropiat aliat al nostru", a precizat comandantul navei, căpitanul Richard Hewitt, într-o declarație.
"De la operarea avioanelor F35 Lightning și a dronelor până la găzduirea Forumului Atlantic Future, nimic din toate acestea nu ar fi posibil fără eforturile marinarilor extraordinari de la bord, dintre care mulți se află la prima lor misiune în cadrul Marinei Regale", a adăugat căpitanul Richard Hewitt.