Mutilare, in loc de frumusete. Tot mai multe operatii estetice ratate in Marea Britanie
Tratamentele cosmetice chirurgicale vor produce in scurt timp o adevarata criza in domeniul sanatatii, in Marea Britanie.
Avertizarea vine de la departamentul britanic de sanatate publica, dupa ce a inregistrat tot mai multe plangeri de la paciente desfigurate, in urma unor operatii de marire a bustului, reconstructii nazale sau injectii anti-rid.
Dorindu-si sa arate mai bine, au fost atrase de ofertele cabinetelor de chirurgie cosmetica, nestiind ca, de fapt, se lasa pe mainile unor macelari.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Nici macar dupa o interventie de chirurgie reparatorie, nasul Ritei nu a putut fi remodelat. Pe parcursul operatiei de rinoplastie, medicul i-a taiat din greseala varful nasului si a indepartat prea mult cartilaj.
Rita Payton, pacienta: "Ma sufocam incercand sa respir, ma inecam cu sange. A fost ingrozitor".
Si nu e singurul caz. In Marea Britanie, Departamentul de Sanatate Publica anunta controale riguroase, dupa ce a primit foarte multe reclamatii de la pacienti care, atrasi de reducerile de pret, s-au lasat pe mana unor chirurgi nepriceputi.
Bruce Keogh, directorul Departamentului de Sanatate:
"Implanturi de fese, de gamba, substante pentru umplerea ridurilor... Toate acestea, introduse in corp si lasate acolo, indeplinesc cam aceleasi reguli ca o periuta de dinti sau un pix. Asa ceva nu poate fi in regula".
Noile masuri - care ar interzice o multime de practici permise in acest moment - au fost cerute de multi specialisti, dupa scandalul implanturilor PIP. Produse in Franta, protezele mamare erau umplute cu silicon industrial, folosit pentru saltele, si periculos pentru oameni. Dintre cele peste 300 de mii de paciente care au ajuns sa le poarte, 40 de mii sunt din Marea Britanie.
In ciuda scandalului cu protezele mamare PIP, operatiile cosmetice sunt mai populare ca niciodata. Regulile mai stricte vor pune capat vanzarii de operatii ca bunuri de larg costum. Pacientii vor fi avertizati ca interventiile, injectiile de umplere si tratamentele cu laser le pot schimba viata si nu mereu in bine.
Planul prevede si introducerea unei scheme de asigurari, pentru ca pacientii sa poata primi compensatii, in cazul unor interventii nereusite.
Sursa: Pro TV
Etichete: Marea Britanie, operatii estetice, malpraxis,
Dată publicare:
25-04-2013 09:04