Muammar Ghaddafi a acceptat un plan de incetare a focului

Ultima actualizare: 14-07-2012 00:22

Mediatorii pleaca acum cu solia pacii spre Benghazi, bastionul rebelilor. Insa e putin probabil ca sefii acestora sa accepte orice solutie care presupune ramanerea Colonelului, sau a fiilor lui, la putere.

Vizita emisarilor africani i-a dat ocazia lui Muammar Ghaddafi sa faca o noua baie de multime. Colonelul a fost inconjurat de sustinatorii sai, care scandau cu indarjire ca sunt gata sa isi dea viata pentru el.

Asa cum ii este obiceiul, liderul libian i-a primit in cort pe membrii delegatiei Uniunii Africane, conduse de presedintele Africii de Sud, Jacob Zuma. Acesta din urma a fost insotit de omologii sai din Mali, Mauritania si Congo, dar si de ministrul ugandez de externe. De la ceremonia de intampinare n-au lipsit calaretii si femeile ofiter asezate in primele randuri ale garzii.

In urma discutiilor, liderul sud-african a declarat ca Muamar Ghaddafi a acceptat planul de pace menit sa puna capat conflictului izbucnit acum opt saptamani.

De la Tripoli, mediatorii au plecat spre Benghazi, sperand sa-i convinga si pe rebeli sa opreasca ostilitatile. Insa sefii acestora au anuntat deja ca insurectia va continua, daca Ghaddafi ori fiii sai raman la putere.

Intre timp, au continuat luptele, mai ales la Misrata si Ajdabiya, iar relatarile de pe front vorbesc despre zeci de morti.

Acuzand fortele lui Ghaddafi ca bombardeaza "cu brutalitate" zone locuite de civili, NATO a anuntat ca va continua raidurile aeriene menite sa dezarmeze trupele loiale regimului. Numai duminica, sustin comandantii operatiuniilor, au fost distruse 25 de tancuri guvernamentale.

Cititi si:

Prognoza meteo pana miercuri

FBI confirma existenta extraterestrilor: Au haine metalice si masoara 91 cm

VIDEO. Orasul pustiirii. Vezi ce forme de viata mai traiesc langa Fukushima

Fara inhibitii. Amber Rose ne arata piercing-urile din sfarcuri. FOTO

VIDEO. Primele imagini cu valurile uriase care au lovit Fukushima

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO