Motivul pentru care doi americani au stat 42 de ani după gratii, deși erau nevinovați


Ultimul update: Vineri 29 Martie 2019 19:59
Data publicarii: Vineri 29 Martie 2019 19:16
Categorie: Stiri externe

După ce şi-au petrecut ultimii 42 de ani după gratii, doi bărbaţi din Florida au fost exoneraţi şi eliberaţi. O instanţă a ajuns la concluzia că nu au existat suficiente probe pentru condamnarea lor la moarte, respectiv închisoare pe viaţă.

Oricât ar părea de scandalos, nu este un caz singular. Justiţia americană exonerează frecvent condamnaţi, cu precădere persoane de culoare, după zeci de ani de temniţă.

Clifford Williams: "Mama a murit în timp ce eu eram în culoarul morţii (aşteptând să fiu executat), aşa că nu-mi doresc decât să ies şi să fiu lângă copiii mei. Nu-i mai am decât pe ei".

Emoţiile au fost copleşitoare pentru cei doi bărbaţi de culoare, care şi-au petrecut cea mai mare parte a vieţii după gratii, deşi şi-au susţinut mereu cu tărie nevinovăţia.

Clifford Williams, acum în vârstă de 76 de ani, şi nepotul său, Nathan Meyers, de 61 de ani, au fost condamnaţi în mai 1976, pentru uciderea unei femei din Jacksonville, respectiv tentativă de crimă asupra altei femei. Cele două victime erau iubite şi au fost împuşcate în pat, în timp ce dormeau.

Nathan Myers: "În clipa asta, mă simt binecuvântat pentru că sunt din nou liber. Nu simt amărăciune pentru ce mi s-a întâmplat pentru că Domnul nostru Isus Cristos m-a făcut om".

Condamnarea s-a bazat exclusiv pe mărturia supravieţuitoarei atacului, care a susţinut că îi recunoaşte pe atacatori. Apărarea nu a convocat în instanţă niciun martor şi nici nu a prezentat probe care să-i dezincrimineze.

Potrivit legii din Florida, o persoană condamnată pe nedrept, căreia i se dovedeşte ulterior nevinovăţia, este îndreptăţită să fie despăgubita cu până la 50 de mii de dolari pentru fiecare an de închisoare. Aşadar, maximum 2 milioane de dolari ar fi valoarea vieţii lor irosite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

AFP: Scenariile Brexitului după respingerea în Parlament a treia oară a acordului lui May
Operaţii pe cord, minim invazive, într-un spital de stat din România. Care sunt avantajele
Care sunt probele la cele patru tipuri de BAC, propuse de Ecaterina Andonescu
VIDEO PROTVPLUS.RO