Comisia Europeană, despre referendumul pe tema Justiției: "Poziția noastră este cunoscută"


Ultimul update: Vineri 29 Martie 2019 15:46
Data publicarii: Vineri 29 Martie 2019 15:12
Categorie: Stiri externe
comisia europeana

Președintele Iohannis a anunțat convocarea unui referendum pe 26 mai pe tema justiției. În acest sens, Comisia Europeană a subliniat că România trebuie să repună urgent procesul de reformă pe calea corectă.

„Organizarea referendumurilor este o chestiune a statelor membre. Comisia respectă întotdeauna voința democratică a poporului. În ceea ce privește subiectul referendumului, poziția noastră cu privire la reformele justiției și deteriorarea generală a situației statului de drept în România, poziția Comisiei este foarte bine cunoscută”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

În conferinţa de presă cotidiană a CE, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas a spus că ţara noastră ar trebui să se abţină de la luarea oricăror măsuri care ar afecta negativ progresele realizate în ultimii ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va convoca un referendum pe data de 26 mai, ”pentru că așa nu se mai poate”. Șeful statului s-a arătat foarte nemulțumit de faptul că PSD vrea să adopte OUG care să modifice codurile penale.

Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele României a declarat că este complet nejustificată urgența pe care Guvernul o dă acestor ordonanțe și le-a cerut ”pesediștilor” ”să înceteze aceste atacuri permanente la adresa justiției”.

”Pesediștii să înțeleagă că justiția nu este la bunul lor plac”, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO