Moscova este ingrijorata. Ce s-a intamplat cu ursul koala tinut in brate de Putin la Summitul G20


Ultimul update: Duminica 08 Martie 2015 10:41
Data publicarii: Vineri 06 Martie 2015 14:53
Categorie: Stiri externe
koala

Ursul koala pe care l-a tinut Vladimir Putin in brate in noiembrie, la Summitul G20 de la Brisbane, s-ar putea afla printre cele 700 de exemplare eutanasiate recent din cauza foametei in Australia, si-a exprimat ingrijorarea Moscova.

"Speram ca printre koala eutanasiati nu se afla si cei cu care s-au fotografiat liderii lumii la Summitul G20 de la Brisbane", a scris Ambasada Rusiei in Australia intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Mesajul, in engleza si rusa, contine un link catre un material ilustrat cu o imagine in care Putin si presedintele american Barack Obama apar tinand in brate cate un marsupial la summitul care a avut loc in noiembrie.

Koala adusi de la Lone Pine Koala Sanctuary din Brisbane au reprezentat, la G20, un moment de destindere intr-o reuniune dominata de tensiunile cu liderul rus si promisiunea unei detensionari in Ucraina.

Koala au mai fost folositi, anterior, pentru primirea unor celebritati ca Taylor Swift sau John Travolta si au fost "antrenati pentru a imbratisa".

Insa temerile ca ar fi fost ucisi par nefondate, scrie site-ul News.com.au. Eutanasierea a avut loc in statul Victoria (sud-est) in perioada 2013-2014, inainte de reuniunea G20, a declarat Lisa Neville, ministrul Mediului de la nivelul acestui stat.

Un val de indignare a cuprins intreaga lume la inceputul saptamanii, in urma dezvaluirii faptului ca oficiali insarcinati cu protectia faunei au capturat si ucis 700 de marsupiale, carora le-au administrat injectii letale fara o consultare publica.

Neville a mai declarat ca nu exclude alte eutanasieri, in cazul in care vor fi recomandate de experti. "Prioritatea mea este sa ma asigur ca reducem suferinta koala provocata de foamete", a subliniat ea.

 

Sursa: Mediafax

Sute de ursi koala au fost ucisi in SECRET de guvernul australian.
Vladimir Putin si Barack Obama s-au pozat cu ursi koala in brate la summitul G20. Reactiile australienilor pe Twitter
VIDEO PROTVPLUS.RO