Momentul în care peștii dintr-un lac sunt electrocutați. De ce este periculos crapul asiatic
Autoritățile dintr-un stat american au ajuns în culmea disperării din cauza crapului asiatic.
În Kentucky crapul asiatic le dă bătăi de cap autorităților. Populațiile de crapi asiatici cresc într-un ritm alarmant și afectează direct ecosistemul, căci lasă fără hrană alte specii de pești.
Sunt și extrem de greu de prins, deoarece sunt foarte sensibili la zgomote și se sperie de sunetul produs de bărcile cu motor. De asemenea, sunt cunoscuți și pentru faptul că, fiind mari, rănesc pescarii, distrug echipamente și bărci, notează CNN.
Recent, autoritățile au fost nevoite să folosească șocurile electrice pentru a arăta cât de gravă e problema suprapopulării cu crapi asiatici. O înregistrare dată publicității arată cum sute de pești se zbat pe suprafața unei ape, sub șocul electric declanșat de pescarii dintr-o barcă.
Autoritățile susțin că aceasta este o metodă des folosită, care nu omoară peștii. Sub șocul electric, aceștia doar ies la suprafața apei și astfel pot fi prinși și numărați.
”Doar vrem să vă faceți o idee despre cât de mare e problema cu care ne confruntăm. Acum, noi pescuim peștii și încercăm să-I vindem”, a afirmat Ron Brooks.
Și turismul are de suferit din cauza acestor pești.
”Lacurile Kentucky și Barkley sunt foarte importante pentru turism, inclusiv pentru pescuitul recreațional. E o industrie de peste un milliard de dolari pe an pentru statele Kentucky și Tennessee. Încercăm să vedem cum putem reduce populația de crap asiatic”, a continuat Brooks.